02 вересня, 2016, 14:20

Конфлікт з журналістами: що відбулося насправді

У вівторок, 30 серпня, обідньої пори поблизу одного із магазинів, що на перетині вулиць Львівська та Володимирська, зі мною трапився неприємний інцидент, безпідставно, на мою думку, «роздутий» окремими волинськими журналістами.

Отож, подаю усім зацікавленим моє пояснення того, що насправді відбулося 30 серпня біля магазину «Комфорт».

* * *
Поспішаючи до магазину «Комфорт», я перетнув подвійну суцільну дорожню смугу, що відразу помітили поліцейські, які перебували неподалік.

Патрульний підійшов до мене та вказав на порушені мною правила дорожнього руху.

Без жодних суперечок я погодився з поліцейським та попросив його скласти постанову про порушення ПДР, поки я перебуватиму у магазині.

Наголошую, я не чинив опору патрульним, не сперечався з ними, перебував у тверезому стані, не відмовлявся від штрафу, який, до речі, наступного ж дня сплатив, про що маю відповідну квитанцію.

Той шквал емоцій та незрозумілих запитань, які звалилися на мене від місцевих журналістів, які, як мені стало відомо згодом, патрулювали разом із поліцейськими вулиці Луцька у пошуках порушників ПДР, викликали у мене, як у кожної нормальної людини, негативну реакцію.

На жаль, до інтернету потрапила лише та частина відео, де я вдаюся до різких висловлювань. Однак, ніхто не говорить про те, що я кільканадцять разів перед тим, як вживати нецензурну лексику, по-людськи просив і поліцію, і представників ЗМІ не знімати мене.

Я не звик до об’єктивів відеокамер та ніколи не давав інтерв’ю, тим більше у такій провокативній формі. Тому вважаю, що журналісти, які опублікували на сторінках своїх видань інформацію про мене, свідомо вдалися до провокативних запитань, аби вибити мене із колії, «роздувши» на цій події сенсацію.

Проаналізувавши опубліковані матеріали, я зробив висновок, що кореспондетнам цікаво було не те, ЯК я порушив правила, а те, що я приїхав на «мажорському» BMW.

Прикро, що у нас судять людей по автівках. Я бізнесмен, чесно сплачую усі податки, автомобіль придбав на зароблені мною кошти. Протягом останніх двох років я активно допомагаю учасникам АТО, дітям-сиротам зі сходу. Роблю це з власної ініціативи, не афішуючи благодійну діяльність. Мої батьки не є олігархами, відтак називати мене «мажором» та «новим українцем» безпідставно.

Стосовно закидів журналістів, що я когось штовхав, то хотів би зауважити, що я не вдавався до рукоприкладства, нікого не штовхав і не пошкодив техніку. Коли кореспонденти одного із волинських видань навели на мене відеокамеру, я після прохання не знімати мене, всього лише розвернув об’єктив в інший бік.

І це не я перешкоджав роботі журналіста, а вони перешкоджали мені спокійно сісти в автомобіль та поїхати у своїх справах.

Припускаю, що журналістка ВолиньPost Анна Бліннікова спеціально підставила свою руку з мікрофоном, а хтось – ще й ногу, заважаючи мені зачинити дверцята авто. Мабуть сподівалися на мою ще більш агресивнішу поведінку.

На мою думку, видання ВолиньPost полюбляє дешеві сенсації, роздуває з мухи слона, чим шкодить своїй і без цього далеко не ідеальній репутації.

Журналістам не варто робити із порушників ПДР злісних злочинців. Криміногенна ситуація у Луцьку страшна і замість того, щоб висвітлювати у ЗМІ затримання гвалтівників, злодіїв, вони вдаються до дріб’язковості, «висмоктуючи» сенсації із буденних речей.

Кілька слів про поліцейських. Вважаю, що вони спрацювали професійно, толерантно, за що їм - респект.

Однак, для мене незрозумілим залишаються дії журналістів, зокрема, на яких підставах вони оприлюднили інформацію про мене, мої ім’я, номер автомобіля, адресу мого проживання, якщо згоди на це я їм не давав.

Крім того, я звертаюсь до інтернет-користувачів, громадських активістів припинити поширювати неправдиву інформацію про мене, фотоколажі з образами. Вважаю це посяганням на мою честь та гідність.

Окреме звернення до інтернет-тролів: працюйте у тому ж руслі, займаючись під вигаданими іменами вішанням ярликів на незнайомих вам людей. Життя у вас, тролей, таке - як вас називають, так ви і живете.

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тупий бик він і є тупий бик
Відповісти
нормально чувак написав. журналісти часом перегинають, особливо ті що з аверсу повиходили
Відповісти
Хахах,представся будь-ласка,чи ти троль?
Відповісти
Респект,Ігоре!
Відповісти
Правильну дав відповідь і оцінку! Я теж не розумію цього, навіщо пхати камеру, якщо я на це згоду не давав! І журналіст ти чи ні, мені пох...., ти людина в першу чергу, і перед тим як щось зробити думати потрібно! а то обідили писаку і все пищить і кричить не своїм голосом що її обідили на весь світ(((
Відповісти
А діти-сироти і АТО тут яким боком? Це не відкуп за лайливі слова та образи!
Відповісти
Людина просто трохи розповіла про себе і свою діяльність! Не бачу тут нічого страшного. Наші журналісти, в переважній більшості, дійсно гнівно. Безкоштовно публікують лише недоновини і всіляке сміття!
Відповісти
Нехай краще розкаже за свою темну сторону шановна оксана, а темників в неї більше ніж треба, колись опублікуємо. Ну хоча би сторону комуністичну, контробанди з мясом постійно і т. д. Не таке вже ти ягня, як хочеш показати себе людям! Правда цікаво.
Відповісти
А ти кому допомогла в своєму житті?
А людина розказала про свої вчинки.А ТИ ПХАЄШ СВОГО НОСА КУДА НЕ ТРЕБА СВОЇМИ КОМЕНТАМИ.
ВІН ПИШЕ,ЩО ДОПОМАГАЄ,І НЕ ЗНІМАЄ ЦЕ НА КАМЕРУ!
ТІЛЬКИ Й ПИШЕТЕ ВСЯКУ Х....НЮ,ЗАМІСЬ ТОГО,ЩОБ ЗАЙМАТИСЯ ХОРОШИМИ СПРАВАМИ!!!!
Відповісти
Правильно все роз'яснив хоча і не мусив. ВолиньPost не один раз публікували смішні факти типу - депутат з дружиною поїхали відпочивати в Арабські Еміра. Сенсація!!! Нехай висвітлюють справжні біди пенсіонерів , бідних людей тощо. А правопорушниками має займатись поліція. Для цього існують штрафи та догани. Фейк ньюз кажучи простими словами.
Відповісти
Волинь пост - погане інтернет-видання!!! Його треба закрити!!! Реально!!! А Ваня молодець!! Всі за тебе!! Треба допоможимо чим можемо!!! Слава украіні!!!
Відповісти
Ванічка молодець, а журналісти це хамло і провокатори конфлікту, їм головне в інтернеті більше лайків набрати.
Відповісти
З твоїх слів сиди Дома а як працювати. Ну в принципі я думаю ти так і робиш сидиш Дома а гроші в батьків береш.
Відповісти
Бачу ти теж такий неадекват, як і він.
Відповісти
Реально тi iх знiмання не доречнi,якщо я нехочу щоб мене знiмали не даю не це дозвiл то чого пхатись з тою камерою. Правильно зробив,а дiвчинина другий раз хай думаэ що робить.
Відповісти
Він там жалівся про відсутність парковок.
То подав вже звернення куди нада?
Відповісти
Він платить податки в повній мірі, і не він Їх має робити а те що скаржився на парковкі я думаю 80-90% водіїв скаржаться після появи поліції на парковки !!!!!! Парковка заборонена а не забороненої майже немає!!!!
Відповісти
Все правильно сказав!! Немає чого сунути камери і провокувати водіїв!!! Журналісти краще б ділом занялись, а не виловлювати круті машини і показувати усім які погані водії на крутих машинах! А як сама поліція не раз порушала правила, то чомусь про це ніхто кіна не зняв!!
Відповісти
нормальний чувак, тільки трохи боягуз, я б на його місці тим хлопцям в бейсіках на голову насрав і сказав-би що так було)))
Відповісти
Вадим, взагалі не палівно))))
Відповісти
Ваня молодець!!,, все правильно зробив. Так і треба тим журналістам )
Відповісти
Ти обмежений, дивися ширше!!! Я друг в широкому розумінні! Бо розумію ситуацію в яку потрапила людина, а тим більше глобальні завдання журналюжок (зірвати резонанс). Тобі, як "особливому" (я не висміюю і не ображаю, а лише акцентую увагу на тому, що для обмежених є заклади де ім допоможуть) пояснюю, що жінка - це прекрасна, миролюбива, сексуальна істота, яка при зустрічі з незнайомцем посміхається, веде себе живо, бо вдома в неі є гарні дітки і коханий чоловік!!! А у випадку, коли вона кидається до людини, відкрито провокує, то вона (все правильно) є професійним журналістом!!! А журналіст це соціальна одиниця, безстатева. Тому оцей метод психологічного тиску через диференціацію на жінок і чоловіків не "канає"!! Або печи пироги, або воюй!!! Кожному своє!!! Ще раз пояснюю я не знаю пацана!! І поведінка його бажає бути кращою!!! Але привиклі смоктати х...й журналюжки і тут насмоктали репортаж!! Шкода хлопця! Зрозумів бмв??? Сиди вдома і ніколи ротік не відкривай)) малиш)
Відповісти
.. Та я не малиш - з точки зору вікового діапазону. Ти героя не знаєш, а так за нього мазу тягнеш.. Не надірвися. Є багато в Луцьку пріоритетніших справ. Він он копів по місцях розставляє! А ти йому подспор'є забезпечуєш. А якщо такі наші медіа 'недолугі' то чого сидиш і строчиш в лєнту - не заходь і не читай.
Відповісти
Зло має бути покаране у всіх його формах ( недолугі медіа обласного рівня в т.ч.) не сердися , змирися
Відповісти
Ваня ми за тебе
Відповісти
Усі водії порушують. Хтось більше, хтось менше. За це повинні відповідати. Для цього є поліція щоб ці порушення виявляти, для того є закон щоб його дотримуватись. Хамство, приниження і зневага до людей, які виконують свою роботу - це по "бидлячому"! Але тикати свої камери!!!!! Якщо людина порушила ПДР - це не дає права кориспондентам оприлюднювати це на весі мережі!!! А якщо людина веде себе не відповідно- то це вже справа поліцейських, а не газетчиків. Це не ті порушення що треба знімати! у нас є що знімати і кого.
Відповісти
Ваня бєлий))))
Відповісти
На відео(і в житті доречі)два слова докупи не зв'яже,а тут такого лимта написав,Байрон якийсь,а не Іван-матюкан.
Відповісти
Ти взагалі про нього і його життя нічого не знаєш так що не П........ !!!!!
Відповісти
Написано гарно, але не тобою. Якби зразу так говорив та зробив, то й "інтервью" не було б... А так пожинай "славу" !
Відповісти
Респект! Про це і мова.
Відповісти
Цікаво як би ви говорили в такій ситуації. Відео показене з середини конфлікту а хтось знає початок того всього...... без камер і журналістів. !!!!!!
Відповісти
Іван , знаючи тебе , можу лише сказати : багато людей котрі не можуть себе реалізувати лізуть в систему !!!! Чи то правоохоронну , чи в журналістику або навіть у добровольчі організації для того щоб нищити тих хто заробляє і дає багато робочих місць для того щоб отримати не тільки свій заробіток але і накормити сім'ї своїх працівників. ..... Давайте задумаємось . Ми вертаємось до пролетаріату які не вміють кормити інших і не вміють забезпечити себе , звідти і озлоба ....
Відповісти
А ти де себе реалізував?
Відповісти
Його мабуть так в слідчому ізоляторі навчили спілкуватись, в якому він сидів кілька років назад
Відповісти
ВАНЯ МОЛОДЕЦЬ ВСЕ БУДЕ ОК! Серйозні люди ЗА ТОБОЮ ПІДУТЬ. ВЧОРА ГОВОРИВ - підтримаємо!!! Демократія переможе!! Бліннікова привіт)))) завтра знов заберу на баньку)))
Відповісти
Фільтруй базар!!!!
Відповісти
Кожен з нас може порушити правила. 100% водій неправий, щодо порушення правил, але я розмумію його щодо знімання на камеру. Порушив-заплатив. А при чому там журналісти? Хіба не достатньо камери у поліції?
Відповісти
Пане Іване! Повністю Вас підтримую. Достойна відповідь.
Відповісти
Ті виродки, які розрулювали з даішниками часів Януковича всі питання в "один дзвінок", не можуть до сих пір осягнути тієї простої істини, що часи міняються і треба вже вивчати ПДР накінець.. Скільки аварійних ситуацій таке бидло до сих пір створює на дорогах! Їх мусово навчити притримуватись правил, бо це найбільші лиходії, із за яких гине і травмується купа невинних людей
Відповісти
ВАНЮША!РЕСПЕКТ!!!!
Відповісти
ВАНЯ МОЛОДЕЦЬ!
Відповісти
чого більшість бидла обирає саме бмв? і знімати надворі можна, не додому ж прийшли
Відповісти
Ця людина Тищук Іван Віталійович є шахрай, і я не дивуюся його поведінці, він людей не має ні за що, торгує краденим лісом, і на всіх він чхав, він каже що він пєрец, і йому все по барабану, він чхав на людей і на закони, із за таких як він ми не будемо мати скоро чим дихати, тому що він незаконо руйнує наші ліси при цьому не зареєстрованим і не сплачу є ніяких податків, прикриваючись тим що в нього є криша. Він бере в людей наперед гроші за ліс, а потім нема не лісу негрошей.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні