04 лютого, 2017, 22:08

«Хазяїн» Волині

1) Багато присутніх на четверговій сесії облради і глядачів вчорашнього ефіру із Ігорем Палицею дуже тішилися із того, що він «показав» голові ОДА Володимиру Гунчику, «хто в домі хазяїн». Звичайно, ви можете не любити Гунчика чи не схвалювати його підходи до управління, але з яких пір свідомих, мислячих людей влаштовує статус «дому», в якого є «хазяїн» для Волині?

2) Я не маю ніяких запитань до суттєвої частки пересічних обивателів, яких цікавлять побутові проблеми і особисте економічне благополуччя. Для середньостатистичного громадянина цілком нормально вимагати від представників влади економічного розвитку, безпеки, робочих місць та фінансування соціальної сфери.

І справді, у результаті можливого втілення програми розробки ресурсів області комунальні підприємства зможуть поділитися частиною прибутків із місцевими бюджетами. Відповідно, інфраструктура має шанс покращитися. Проте як будуть витрачати кошти – це інше питання. І ми до цього розподілу не будемо мати відношення.

3) Під час відповіді на запитання депутата Сергія Слабенка Палиця заявив, що його команда «сіла на поїзд, який має дуже швидко привезти нас туди, куди нам потрібно. І якщо ми на своєму шляху не помічаємо світлофорів, вибачайте». Ці «світлофори» - це в першу чергу регламент обласної ради, думка опозиції та альтернативні думки взагалі.

Іти напролом – іноді ефективно у бізнес-проектах. Проте Волинська область - не бізнес-проект. Тут повинна бути система стримувань і противаг, аналог парламентаризму та плюралізм політичних позицій. Інакше це буде такий собі Буковель – все дуже гарно і «по-багатому», але без будь-яких демократичних підходів.

4) При цьому посадовців, що працюють всупереч курсу Палиці, обіцяють, що «сидіти буде» (Василь Василенко), ставлять «незадовільно» (Володимир Гунчик) чи рекомендують звільняти (Олександр Кватирко). Я не маю на увазі, що ці люди безгрішні. Проте конкретні аргументи проти я почув лише щодо Кватирка.

http://www.volyn24.com/news/77997-volynska-oblast-mozhe-maty-sim-gospitalnyh-okrugiv-palycia

5) Під час першого зіткнення приватної охорони Палиці із журналістами в облраді був досить масштабний скандал. Натомість під час останньої сесії про це все вже забули. Майже на всіх поверхах приміщення приватна охорона із сумками, у яких, ймовірно, вогнепальна зброя.

Біля новостворених «вертушок» на вході у облраду вимагають показувати посвідчення і перевіряють сумки не бійці Нацгвардії, а знову ж люди на зарплаті у Палиці - «Варта порядку». При цьому у них є спеціальний список ЗМІ, де потрібно ставити відмітку про «явку» представників. Ну а на третьому поверсі зліва, де розташований кабінет Палиці, вже давно «блокпост».

6) Висновок: щоб виправити таку досить невтішну ситуацію із політичними альтернативами в нашій області, потрібна активізація осередків інших політичних сил в області. На такий статус можуть претендувати (якщо серйознопрацюватимуть) «Батьківщина» (справжня, а не «розкольники», які співпрацюють із Палицею), «Самопоміч», «Солідарність» або ж, найбільш очевидно - група «Континіум». Останній варіант найгірший, бо це теж олігархічна група, проте найбільш реальний, адже бабло найкраще перемагає інше бабло. Під час виборів міського голови Луцька і виборів ОТГ вони показали, що в команди Палиці можна і треба вигравати.

7) P.S. Відповідь на запитання: «Антон, ну шо ти як мала дитина оці пости тут строчиш. Треба всім разом підтримувати комунальні підприємства і наповнювати бюджети, щоб піднімати волинську громаду. Люди вже стогнуть від бідності». Так от, друзі: парадокс у тому, що абсолютна більшість політиків, бравадні спічі яких я чую, кажуть про «зарплати, пенсії, дитячі садочки, школи, дороги, ліси…» і потім тільки доводиться дивуватися, де беруться корупціонери, напади на активістів, «тушки» в облраді, офшори і маєтки в Швейцарії.

До речі, дуже схожа мова у міського голови Володимира Петра Саганюка. Ну а що стоїть за мовою такого «хазяїна» («папи»), вам може розповісти Костянтин Зінкевич.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Бугайчук вже персона на яку можна ссилатися? Мені вже страшно за нашу журналістику))
Відповісти
Я не прихильник Палиці, але заради справедливості, потрібно сказати, що стаття ні про що. Може я і чого не розумію, але, що автор хотів сказати цим я не второпаю. Якщо це претензія на якийсь аналіз - то занадто поверхнево, без будь якої конкретики - так, пробігся по вершинкам і то не всім. І цікаво, хто це стримує автора в пориві строчити такі геніальні і викривальні пости, що він мусить це в постскриптумах пояснювати?? Але, звичайно, матеріал на рубрику "Одна баба казала" газети "Вісник нашого села" вочевидь згодиться.
Відповісти
Главред, якщо ви такий плужок і не вторапаєте, що пише автор, то ідіть мультики дивіться, навіщо вам та політика!)))
Відповісти
Друже, відсип і мені трішки. А то й насправді щось плужу. Потрібно ж попереджати, що такі статті просто так читати не можна))
Відповісти
Прикметно, що ця людина працює у виданні Івахіва і відверто виконує чиєсь замовлення. Щоб бути об"єктивним цьому жарналісту потрібно було б хоч раз виїхати за межі міста в глибинку: у сільські школи, які закриває Гунчик і порох, у лікарні, що добивають до ручки, у будинки культури, де падають стелі і побачити скільки намісник зробив за 2 роки.
Відповісти
який з нього аналітик. Невдаха і блазень, де більше заплатять. думаю просто Палиця не хоче такого "самородка" взяти на роботу, бо зруйнує газету і сайт. А якщо згадати раніше: усі кілька років тому захищали від авторитаризму адміністрації. Щось змінилося... а остання і далі лишилася прихистком для нікчем і хапуг на кшалт Головачук, Козюпи, Мирки, Василенка, Мишковець... які й далі думають як вкрасти шматок народного пирога. на зміну ригам прийшли "помирати по-новому" із такими ж методами і принципами. Тоді жаліли Грицюка, Войтовича, Вітра, а зараз женуть на нового голову, а той же Вітер вкрав автопарк ради, Бондар з Кватирком вирізали ліси краю за мовчазної згоди Гунчика. Одне лишилось спільним - влада призначена Києвом завжди йшла проти інтересів народу і думала про валізи налу, які треба завезти в столицю, а представницький орган Волині нагинали як хотіли і коли хотіли. Радію, що нарешті є людина, яка може дати по зубам усім цим перевертням-пустодзвонам. А дії Палиці покажуть себе через півроку. Побачимо хто тоді буде спростовувати знову свої безглузді висери у Фейсбуці. Подобрішай Антоне!
Відповісти
"Харківські угоди, мовні закони і карточка Палиці", купуванння голосів виборців в різноманітних проявах, нульові декларації прибічників, когорта кишенькових ЗМІ і озброєна приватна охорона в держструктурах... Все це влаштовує волинян і вони голосно аплодують, повертаються з похоронів загиблого в АТО і відбивають поклони Палиці! Якщо хтось проти, то він - лох, ніхто, бо не витирає купюрами взуття у Швейцарії...
Відповісти
Повністю згідна з автором, куди не глянь "ой який Палиця добрий і те зробив, і стадіон поремонтував, і басейни повідкривав, і людям допоміг..... тьфу але то просто маніпуляція свідомістю людини, бо мільйон на них потратить та десятки відмиє потрібно це розуміти + окрема мова про приватну охорону Палиці, то як на мене ціле угрупування яке в разі чого силовими методами чи рейдерчьуими захопленнями будуть виконувати забаганки "татка".....бо логічного пояснення створення такого угрупування в Луцьку я не бачу.....а хлопцям що? Грошики то ж треба відробляти???!!!! Не здивуюсь, що після смерті Миколи Ярославовича, знову активізуються "маріонетки" які будуть мітити на посаду мера......не допусти Боже когось із них на цю посаду, бо тоді точно "хазяїн" вже відчуватиме свою безнаказаність......
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні