Підробив документи і витратив майже півмільйона: що натворив на Волині посадовець-земельник

2
-2
Підробив документи і витратив майже півмільйона: що натворив на Волині посадовець-земельник
Екс-керівника Держкомзему на Волині підозрюють у підробленні документів та розтраті 400 тисяч гривень державних коштів.

У 2008 році посадовець уклав договір із директором ПП «Геомоніторинг-Волинь» на проведення інвентаризації земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів на території Рожищенського, Володимир-Волинського та Горохівського районів області, - повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Змовившись вони заволоділи та розтратили бюджетні кошти, призначені для оплати цих робіт.

Підприємство, яке мало виконати роботи, не володіло належним обладнанням для їх проведення та не мало відповідних фахівців. Відтак інвентаризацію земель не провели, а документація, виготовлена підприємством, була непридатною для використання в роботі.

Попри це у грудні 2008 року директор підприємства підписав та поставив печатку на акти прийому-передачі виконаних робіт, які містили неправдиву інформацію про те, що ПП «Геомоніторинг-Волинь» нібито ці роботи виконало.

Начальник Головного управління Держкомзему у Волинській області, знав, що відомості в документах неправдиві та передав їх у бухгалтерію для проведення оплати роботи.

На підставі цих завідомо підроблених документів на рахунок підприємства було безпідставно перераховано кошти в загальній суму 423 500 гривень.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Триває досудове розслідування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а прізвище в нього є?
Відповісти
У той час начальником обласного Держкомзему був Василенко Василь Миколайович, який зараз обіймає посаду начальника у Хмельницькій області
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні