Андроїди вражає вірус, який підслуховує користувачів

1
4
Андроїди вражає вірус, який підслуховує користувачів
Компанії Wandera вдалося виявити новий вірус під назвою RedDrop, метою якого є Android-девайси.

RedDrop займається активним стеженням за користувачами девайсів шляхом використання мікрофона для запису того, що відбувається навколо з подальшим відправленням аудіо в хмарні сервіси, - повідомляє Ilenta.

Зловмисники поширюють вірус в неофіційних магазинах додатків. В результаті, основний удар торкнувся саме китайських користувачів, адже в цій країні заборонено магазин Google Play.

За даними фахівців Wandera, на даний момент вірус RedDrop поширюється за допомогою мінімум 53 ігор. Для поширення заражених програм зловмисники використовують більше 4000 доменів і тисячі складних ланцюжків редиректів.

При проникненні в систему девайса вірус також збирає дані з пристрою і відправляє їх на віддалений сервер. Разом з цим на гаджет встановлюється сім інших програм з вірусами. При запуску зараженого ПЗ, користувач автоматично підписується на платні SMS-сервіси.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому на фото Iphone? :)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні