--> У православних є свій відповідник 8-го Березня, - волинський священик | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У православних є свій відповідник 8-го Березня, - волинський священик

11
1
У православних є свій відповідник 8-го Березня, - волинський священик
Речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський розповів, що у православних є свій відповідник 8 Березня – День пам’яті жінок-мироносиць.

Про це він розповів у коментарі «Волинь24».

«Ми не маємо нічого проти державних свят, якщо для значної частини суспільства вони щось означають, зокрема, й 8 Березня», - зазначив Олег Точинський.

Однак нині триває Великий піст, тому варто утриматися від гучних святкувань та застіль із алкоголем, наголошує священик.

«Якщо говорити про православну традицію, то в церкві жінок вітають у День пам’яті жінок-мироносиць. Його святкують після Пасхи. Розпочинаємо свято з молитви, бо воно традиційно випадає у неділю, священик порівнює подвиг жінок-мироносиць із подвигом сучасних жінок, ми даруємо квіти, іконки та інше. Якщо світські свята існують, значить вони комусь потрібні», - сказав Точинський.

Довідково

У третю неділю після Пасхи православна церква святкує пам'ять святих жон-мироносиць. Саме їм явився воскреслий Христос і наказав повідомити про Його воскресіння всім учням. Цей день є церковним жіночим святом, коли родичі, друзі і діти вітають своїх близьких жінок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
РПЦ не можна вірити. Гундяев Кіріл у Болгарії заявий,що в Україні відбувається громадянська війна.
Відповісти
Що ти мелеш? як мантру бубониш.... Тобі просто пояснюють що ще з часів коли розіп"яли Христа є День жінок-мироносець, який православні можуть вважати як день жінок. А вірити потрібно в Бога, а не в Кіріла чи тим більше Філарета Денисенка, чи Луцького Мішку.
Відповісти
А може ще блогословити плешивого вбивцю Путлєра, який вбив 10 тисяч українців?
Відповісти
благословляй кого хочеш тільки пиши не мантру а по темі.
Відповісти
РПЦ, яка прикривається назвою упцмп, має бути заборонена,як ворожа тоталітарна секта..... Справжня РПЦ була знищена більшовиками з 1917 року до десітого коліна, теперішня РПц -це філіал КГБ-фсб, яка прислужує диктатору ПУтлєру.
Відповісти
Дідо війна із за таких ура патріотів як ти.
Відповісти
А Папа Римський назвав події на Донбасі " братовбивчою війною". То кому тоді вірити????https://tsn.ua/video/video-novini/papa-rimskiy-nazvav-viynu-v-ukrayini-bratovbivchoyu.html
Відповісти
Вітьок, дивись щоб кнопка не зламалась від мінусування)))).... це все рівно не допоможе РПц загарбати Україну.
Відповісти
Якщо з 17 року нема церкви де ж ви беретеся вірні православні, хто вас повихрещував і Філарета в тому числі? Церква яку паплюжете!
Відповісти
Чуєтє, християни - чого ви до Дідо домахалися? Взяли собі за бога теслю жидівського і слюні пускаєтє на нього. Хоча він, згідно правовірних жидівських традицій, вважав вас -інородців - за собак шелудивих. Напевно одним з найганебніших явищ а Україні після корупції є християнство
Відповісти
Його святкують не після Пасхи, а після Паски.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні