--> Мешканці луцької багатоповерхівки два дні сидять без газу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мешканці луцької багатоповерхівки два дні сидять без газу

5
-7
Мешканці луцької багатоповерхівки два дні сидять без газу
У Луцьку через перевірку лічильників 60 квартир залишили без газу.

Про це у коментарі «Волинь24» розповіла голова Асоціації ОСББ «Лучани».

Юлія Сабатюк розповідає, 28 лютого на чотирьох під’їздах будинку, що на вулиці 8 Березня, газовики розвісили оголошення про відключення газу. Вони попередили мешканців будинку про те, що 1 березня відбудеться планове технічне обслуговування, а тому всім жителям протягом дня треба бути вдома.

«По-перше, за два дні такі речі ніхто не робить. По-друге, враховуючи те, що на вулиці зараз -19 градусів, я попросила відтермінувати процедуру хоча б на тиждень. Тим більше я передбачала, що люди можуть не бути вдома», - каже голова Асоціації ОСББ «Лучани».

Прохання Юлії Сабатюк проігнорували, а тому з вчорашнього дня жителі 60-ти квартир сидять без газу.

У четвер, 1 березня, об 16:30 зібралися усі мешканці будинку, аби таки перевірили лічильники та пустили до квартир газ. Натомість газовики відмовилися проводити роботи, мовляв працюють лише до 16:00.

Найгірше те, що без газу залишилася самотня 90-річна бабуся, якою опікуються соціальні працівники.

«Квартира в неї завжди відкрита, бо їй 90 років і вона не ходить. Зрозуміло, що час від часу до неї заходять сусіди, аби подивитися, як вона», - коментує Юлія Сабатюк.

Газовики відключили бабусі газ, мотивуючи це тим, що колонка імпортна і немає технічної документації на неї.

Сама ж Зіновія Миколаївна Крищук розповідає, що колонку встановлювали більше 20-ти років тому, а жодних документів бабуся не має. За зміни до проекту пенсіонерці треба заплатити 1000 гривень.

«Як же я віддам тисячу гривень, коли пенсія в мене тільки 1300? Як платити за квартиру? За що купувати їжу?», - коментує лучанка.

Голова Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк каже, що для того, аби Зіновії Миколаївні ввімкнули газ, їй треба зібрати цілу папку документів: паспорт, ідентифікаційний код, паспорт та виконавчу документацію на колонку, яку встановлювали більше 20-ти років тому.

«Уявіть собі, це ж було 20 років тому, коли не було ніякої виконавчої документації. Що нам робити з тією бабусею – я не знаю», - додає Юлія Сабатюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже вся Україна без газу
Відповісти
А документація на встановлення будинкових лічильників газу є? Зловіть одного газовика, "закодуйте" його натовпом і більше жодне мурло до хати не підійде.
Відповісти
Так в неї ще і плита несертифікована і пенсійне посвідчення старого зразка! Відключити їй ще і воду і світло!
Відповісти
а ви до міськради йдіть і до своїх дупутатів. ще герої ато допоможуть.
Відповісти
Так завдяки цій бабці Україна ще тиждень без російського газу протягне.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні