На Волині врятований від смерті лелека знайшов дім

0
8
На Волині врятований від смерті лелека знайшов дім
У селі Стобихівка Камінь-Каширського району на обійсті місцевої багатодітної родини Осадчуків знайшов прихисток та рятунок лелека.

Птах не зміг торік полинути на зимівлю у теплі краї разом зі своєю зграєю, тож його врятувала місцева сім'я, - пише газета "Полісся".

У турботливого глави сімейства Володимира Осадчук з дружиною виховується аж дев’ятеро дітей. І всі тут щиро вірять, що то саме бузько наносив родині стільки діток.

Господар розповідає, що приручили птаха випадково. А точніше чорногуз сам потягнувся до людей.

"Він прибився до нас ще восени. Якось побачили мої діти, що він ходить подвір’ям із домашньою птицею. Погодували ми його, за деякий час лелека знову прилетів, врешті так і зостався зимувати з нами.
Взимку бусень живе в хліві разом із свійськими птахами. Уже давно не боїться людей, став ручним і дозволяє гладити себе. Час від часу, якщо на дворі відлига, його випускають на вулицю, щоб міг розім’яти крила, політати", — розповідає Володимир Осадчук.

"Трохи покружляє в небі і вертається знову до нас. Їсти дуже любить рибу, яку ми йому спеціально купуємо, м’ясо. А ось від зерна та вареної картоплі пернатий чомусь відвертає дзьоба. Це дуже мудрий птах, іноді здається, що все розуміє", — каже чоловік.

Найбільше буслика, за словами господаря, люблять діти. Завжди стараються принести йому щось смачненьке. Особливої турботи і догляду потребує він у ці дуже морозні дні.

Навіть, якщо птах і полетить згодом з лелечими ключами, то селяни вірять, що він обов’язково повернеться ще до них, де його люблять і завжди йому будуть раді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні