«Пенісхан»: через комікс із Чингісханом з пенісом на лобі вибухнув скандал

2
-6
«Пенісхан»: через комікс із Чингісханом з пенісом на лобі вибухнув скандал
Монголи назвали комікс неповагою до їхнього народу.

Японське видавництво Shogakukana випустило новий номер щомісячного журналу CoroCoro Comics. І в ньому з'явився портрет засновника Монгольської імперії Чингісхана із зображенням чоловічого статевого органа на лобі.

Справа в тому, що ім'я хана співзвучне до японського слова, що означає статевий член.

Напис поруч з портретом Чингісхана можна перекласти як "Пенісхан", - пише Уніан.

Малюнок опублікували в рубриці "Yarisugi!!! Itazura-kun" ("Перестарався, пранкере!"). В ній розміщуються жартівливі комікси і карикатури.

Зображення надіслав читач CoroCoro Comics для конкурсу, в якому потрібно було придумати дудл, пов'язаний з Чингісханом. Карикатуру помітив Асасерю Акінорі, борець сумо і перший монгол, який отримав найвищий ранг — йокодзуна.

"Ви смієтеся над <нашими> предками! Японці без почуття гідності! Непростимо! Вибачайтеся! Вибачайтеся! Де розташоване це дурне видавництво?" — борець написав у своєму твіттері. На наступний день Асасерю Акінорі видалив запис. kotaku.com Його підтримали інші монголи.

"Автор і видавці повинні понести відповідальність. Такі мерзенні речі неприпустимі", — заявив монгольський блогер Morinhoor.

Дипломати відправили японському МЗС заяву, в якій назвали комікс неповагою до монгольського народу. 23 лютого монголи, що живуть в Токіо, зібралися біля видавництва Shogakukana з вимогою прибрати комікс з продажу.

Деякі учасники акції прийшли в національних костюмах і з портретами Чингісхана. У той же день Morinhoor опублікував відео з токійського магазину коміксів, на якому видно, як співробітник прибирає з полиць випуск CoroCoro Comics.

Видавництво вибачилося за карикатуру. "Ми визнаємо, що вирази, використані в коміксі, образливі для монголів і всіх, хто шанує Великого Хана", — заявили представили Shogakukana.

Вони додали, що тепер будуть ретельніше вивчати історію і культуру Монголії, щоб у майбутньому не допустити подібних помилок.

Керівництво Shogakukana також офіційно попросило вибачення у монгольського представництва в Японії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і що ? У Ковелі є депутат від Укропу з призвіщем Пініс.
Відповісти
А нам яке діло до пеніса Чингісхана? В нас своїх пенісів дівати немає куди.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні