«Ласкаво просимо до суду»: журналісти відповіли на закиди депутата Соломатіна

2
10
«Ласкаво просимо до суду»: журналісти відповіли на закиди депутата Соломатіна
Луцький депутат Аркадій Соломатін, який став головним антигероєм журналістського відеорозслідування щодо земельних оборудок у міськраді, за тиждень після виходу матеріалу надумав на нього відреагувати.

Зробив він це під час сесійного засідання 28 лютого.

У виступі обранець громади назвав журналістів-розслідувачів дітьми, які не мають власної думки і шукають, хто більше заплатить.

Соломатін також звинуватив представників ЗМІ у тому, що вони повирізали його слова і показали те, що вигідно.

Читати також: Розкуркулення по-луцьки, або Земельні ігри депутатів. ВІДЕО, РОЗСЛІДУВАННЯ

На спітч «ляшківця» у своєму фейсбуці відповіла керівниця відділу журналістських розслідувань «Волинь24» Людмила Яворська.

На закиди Соломатіна з приводу того, що у матеріалі його коментар подали не повністю (розмовляли журналісти з депутатом близько однієї години, а все розслідування триває 12 хвилин, – авт.), Яворська заявила: готова пред’явити запис розмови усім зацікавленим при першому ж зверненні.

Як наголошує журналістка, цю тему у відділі вирішили напрацьовували після того, як дізналися, що лучанин вже втринадцяте отримує відмову у приватизації землі. А Соломатін потрапив у фокус вже в процесі розслідування.

«Депутату, мабуть, складно зрозуміти, що не є він такою важливою персоною, яку комусь цікаво «замовляти», – зауважує Людмила Яворська.

Затяте неголосування за надання у власність землі вишківчанину Володимиру Ковальцю Яворська називає звичайним вимаганням. А заяву про відсутність документів – відвертою брехнею.

«Як підтвердив нам не один експерт, рада перевіряє наявність документів на етапі видачі дозволу на розробку проекту відведення землі. Такий дозвіл Ковалець отримав ще в 2015 році», – каже керівниця відділу журналістських розслідувань.



Як повідомив журналіст Василь Бідун, який працював над цим розслідуванням, депутат Соломатін під час перерви на сесії обізвав його дитиною та брехуном. Також порадив йому займатися іншою роботою.

Крім того, зауважує журналіст, обранець громади після запису офіційного коментаря намагався тиснути на нього з колегою, наполягаючи, щоб його ніде потім не показували.

Керівниця відділу журналістських розслідувань Людмила Яворська резюмує: зібраних матеріалів достатньо не лише для сценарію, але й для заяви у правоохоронні органи.

«І ми це обв'язково зробимо. А якщо ви, пане Соломатін, стверджуєте, що в матеріалі – неправда, ласкаво просимо до суду», – звертається вона до депутата.

Нагадаємо: з’ясувавши, що земельні питання у Луцькій міській раді вирішуються непрозоро, журналісти вирішили детальніше розпитати депутатів, чим вони мотивуються при ухваленні сумнівних рішень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Соломатін дєрєбанщик і корупціонер, але Василь Бідун лошара. Якби писав про всіх і не в Івахівському ЗМІ то я б повірив і не сумнівався.
Відповісти
А земельне управл1ння , що з боку - коли готуе питання на сес1ю..?Може то там треба шукати край?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні