У Луцьку мусульмани облаштовують кладовище і хочуть мечеть

2
-2
У Луцьку мусульмани облаштовують кладовище і хочуть мечеть
Мусульмани у Луцьку облаштовують кладовище. У подальшому - хочуть збудувати мечеть.

Із переселенням кримських татар в інші області України виникла проблема захоронення мусульман, - пише Волинське телебачення.

Після анексії Криму Алім разом із батьками переїхав жити на Волинь. Тут став волонтером: в одному із луцьких гаражів чоловік робить буржуйки, маскувальні сітки, скоби для бліндажів.

Два роки тому раптово помер батько Аліма. На Волині мусульманського кладовища на той час не було, тому тіло довелося везти за 150 кілометрів від Луцька – у Львів.

За ісламським обрядом померлого потрібно поховати в той же день до заходу сонця, каже Алім. Саме після цього випадку кримчани звернулися до влади.

Нагадаємо, ще у вересні 2016 року під час засідання міськвиконкому директор департаменту житловго-комунального господарства Юрій Крась розповів, що до Луцькради звернулася громадська організація «Кримські татари Волині» із проханням виділити місце на міському кладовищі в селі Гаразджа для поховання померлих, які сповідують іслам.

"Нам виділили той сектор 5 соток, промоніторили, скільки в Луцьку проживає мусульман. Я зустрічався із представниками різних діаспор. Із розрахунку 200-300 осіб на Луцьк виділили нам цей сектор. Тут у нас інвентар є для захоронення, обрядів. Будемо облаштовуватися далі. Ось плити, буде доріжка бетонна…" - каже голова громадської організації «Кримські татари Волині» Сервер Зейнідінов.

Доки мусульманське кладовище кримчани доводять до ладу, тут уже є 2 захоронення за ісламським обрядом.

У майбутньому мусульмани планують у Луцьку збудувати ще й мечеть.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Журналісти чи копірайтери, у статті відсутні реквізити кладовища. Де воно розміщене (місто, район, вулиця, тощо)? Об'єкт статті має мати реквізити.
Відповісти
НЕ ТРЕБА МЕЧЕТІ,НЕ ТРЕБА НАМ ЇХ ВІРИ.. З ОДНІЄЇ ВИРОСТЕ 10 ІНАМ НЕ БУДЕ МІСЦЯ !!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні