На Сумщині у пологовому після щеплення померло немовля. ВІДЕО

1
3
На Сумщині у пологовому після щеплення померло немовля. ВІДЕО
На Сумщині у пологовому будинку померло немовля. Хлопчикові було лише три дні, коли йому вкололи вакцину проти туберкульозу, а за кілька годин дитина померла.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Мама Валентина каже, що від дитини в неї лишилося тільки одне фото на мобільному телефоні, яке зробили саме перед щепленнями.

"День прожив після щеплень і все", - розповідає 20-річна породілля.

Дід загиблого малюка твердить, що лікарі злякалися та ховалися від відповідальності.

"Коли це все сталося, вони всі поховалися. Я по лікарні бігаю, шукаю, хто колов? Які ліки? Поясність! Ніхто нічого – всі поховалися, не знайдеш крайнього", - каже Любомир Касперський.

Медики визнають, що маля з'явилося на світ абсолютно здоровим. Після вакцинації за його життя боролися семеро лікарів, однак реанімаційні заходи не допомогли.

Завідувачка акушерського відділення розповідає, що того дня малюк почувався добре, тому згідно з календарем щеплень йому вкололи вакцину проти туберкульозу.

"Дитині була зроблена вакцина БЦЖ після огляду лікарем-неонатологом, так як дитинка була здорова, все було добре. Лікар оглянула, зробили БЦЖ", - каже Ніна Савицька.

Лікарка переконує, що після уколу стан дитини не змінився, і лише увечері, через 9 годин після щеплення, малюк раптом закричав і перестав дихати.

"Дихальних розладів у дитини не бачили, дитину в цей день дивилася неонатолог. Я навіть не можу відповісти, що сталося. Синдром раптової смерті", - вважає акушерка.

Медики переконані, що смерть дитини не пов’язана зі щепленням, а використана вакцина сертифікована та зберігалася за всіма належними нормативами.

"З однієї ампули у нас щеплювалися 10 дітей в той день, саме коли була ця дитина. Всі діти здорові. Це смерть дитини на фоні повного здоров’я. Так воно вийшло", - каже заступник головного лікаря Білопільської ЦРЛ Тетяна Білоус.

Що справа не у вакцині – розуміють і родичі, а медиків вони звинувачують в іншому.

"Це недбалість лікарів. Вони повинні були, перш ніж вколоти вакцину, обстежити добре дитину, а вони не обстежували", - каже Любомир Касперський.

Рідні після розмови з судмедекспертом, котрий робив розтин, говорять про хворобу, котру не помітили лікарі. "Легені – експерт сказав. Легені згоріли різко. Після уколу", - каже дід малюка.

Що у дитини справді були проблеми з легенями, судмедексперт підтвердив і журналістам. Але пояснив, що це лише попередні результати огляду.

"Було деяке затвердіння із крововиливами, були виявлені деякі зміни на легенях", - твердить судмедексперт Білопільського СМЕ Олександр Кучеренко.

Коли ці зміни з'явилися, до чи після щеплення, фахівець стверджувати не береться, бо ще не готові результати усіх досліджень. Їх чекають і в поліції.

"За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. З лікарні на вивчення вилучені необхідні документи", - пояснив її представник Володимир Біденко.

Тим часом рідні загиблого малюка збираються через суд домогтися звільнення медиків, які у день трагедії чергували у відділенні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
При синдромі раптової дитячої смерті дитя помирє уві сні, тихо. Якщо дитина раптом закричала, а потім померла - то це не синдром раптової дитячої смерті!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні