У Луцьку дві ділянки під заправками віддали фірмі Коломойського

2
-6
У Луцьку дві ділянки під заправками віддали фірмі Коломойського
Депутати Луцькради віддали дві земельні ділянки в оренду під автозаправні станції фірмі «КОРСО ТАУН», яку пов’язують із бізнесом Коломойського.

Про це йшлося під час 38 чергової сесії Луцької міської ради у середу, 28 лютого.

Одразу дві земельні ділянки у Луцьку віддали на 10 років в оренду ТОВ «КОРСО ТАУН». Відповідне рішення луцькі обранці ухвалили більшістю голосів.

Як зазначено у рішеннях, в оренду передали земельну ділянку на вулицях Конякіна, 20а (площею 1,2 тисяч м2) та Ківерцівській, 36 (площею 2,1 тисяч м2).

Наразі на цих ділянках розміщені заправки бренду ANP, які пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським та його соратником – головою Волинської облради Ігорем Палицею.

Коломойського називають лідером фінансово-промислової групи «Приват». Палицю – наближеним до цієї групи.

2,1 тисяч м2 на вулиці Ківерцівській, 36 ще 10 років орендуватимуть «приватівці»
2,1 тисяч м2 на вулиці Ківерцівській, 36 ще 10 років орендуватимуть «приватівці»


«Приват», як відомо, є одним з ключових гравців на ринку пального в Україні.

За даними YouControl, ТОВ «КОРСО ТАУН» зареєстроване у Чернівцях. Підприємство створене всього лише півтора роки тому і займається торгівлею пальним. Засновниками товариства є структури з Кіпру. Зокрема, «Барболо Холдінгс ЛТД», «Джолесто Холдінгс ЛТД», «Коміледана Холдінг ЛТД», «Пласенсіа Холдінг ЛТД», «Сонсера Холдінгс ЛТД».

Що цікаво, ці ж фірми є засновниками низки інших структур, серед яких ТОВ «Дніпроінвест», що, за інформацією YouControl, входить до групи «Приват».

За інформацією YouControl, засновниками фірми, якій відддали в оренду землю під АЗС є структури з Кіпру
За інформацією YouControl, засновниками фірми, якій відддали в оренду землю під АЗС є структури з Кіпру


Як можна побачити у попередніх рішеннях Луцької міськради, право власності на заправки фірмі «КОРСО ТАУН» перейшло від ТОВ «РУСТЕЛЬ» у березні 2017 року.

Засновники фірми «РУСТЕЛЬ» заховані в офшорах. Проте, за інформацією ЗМІ, ця фірма також входить до групи «Приват».

Як писало видання enkorr, група «Приват» полюбляє періодично змінювати юридичних осіб, які керують автозаправними станціями.

До прикладу, 35 «старих» юросіб передали 30-ти «новим» 715 АЗС групи у вересні 2017 року. Це, зокрема, такі бренди: ANP, Sentosa, «Авіас», «Мавекс» тощо.

До цього масова зміна юридичних осіб АЗС «Привату» відбулася у лютому минулого року.

У виданні зазначають, що «приватівнці», маючи у розпорядженні розгалужену мережу АЗС по Україні, подекуди займають монопольне становище. Зокрема, в Дніпропетровській (54 % ринку), Запорізькій (47 %), Рівненській (45 %), Сумській, Житомирській, Чернігівській (всі – 37 %), Черкаській (36 %), Херсонській (32 %) областях.

Заправка ANP на вулиці Конякіна, 20а
Заправка ANP на вулиці Конякіна, 20а


Як зауважив директор однієї з великих мереж АЗС, часта зміна юросіб може свідчити про наявність невиконаних зобов'язань перед держорганами. Крім того, зміна юридичних осіб також дозволяє мережі уникати штрафів від АМКУ за монопольне становище.

Нагадаємо: депутат Луцькради Микола Собуцький повідомляв, що на заправці «Укрнафта» біля Луцька продають пальне, виготовлене в Російській Федерації.

Автозаправні станції «Укрнафта», як відомо, також контролює група «Приват».

Довідково. Група «Приват» — одна з найбільших фінансово-промислових груп в Україні, що здійснює діяльність у різних галузях економіки як в Україні, так і за кордоном. Власниками групи «Приват» є Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський та Олексій Мартинов. Де-юре групи «Приват» не існує — немає офіційно зареєстрованого об'єднання, холдингу або корпорації. До групи «Приват» входять понад 100 підприємств в Україні та світі. Основний дохід групі приносить нафтогазовий та феросплавний бізнес.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну і що? що хочу - те і роблю )))
Відповісти
А їм, що не треба?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні