Це не отруєння, - у луцькому дитсадку прокоментували масову хворобу дітей

3
10
Це не отруєння, - у луцькому дитсадку прокоментували масову хворобу дітей
Виконувач обов’язків керівника луцького дитсадка №33, вихователь-методист Світлана Можар прокоментувала ситуацію з масовим захворюванням вихованців навчального закладу.

Нагадаємо, у луцькому дитячому садку № 33 за день захворіло 18 дітей. Батьки підозрюють, що це харчове отруєння через недотримання санітарних норм зберігання і приготування їжі. Перші сиптоми, як от блювота, діарея, підвищення температури, у малечі з’явились у п’ятницю, 23 лютого.

За словами Світлани Можар, у понеділок у дитсадок звернулися батьки дітей молодшої групи, які нарікали, що впродовж 23-25 лютого їхні чада мали розлади шлунково-кишкового тракту.

«Вони активно поспілкувалися у «Вайбері» і вирішили, що це – харчове отруєння. Вони підозрювали, що причиною розладів був обід 23 лютого: суп вівсяний, картопля з сосискою, салат з буряка. Однак до деякі батьки до лікарів не зверталися, декотрі – консультувалися телефоном. Ніхто не звертався в інфекційну лікарню», - зауважила вона.

Після розмови з батьками виявилося, що лише 12 дітей із 32 захворіло. Деякі вихованці дитсадка були відсутні або без причини, або через застуду, сказала виконувач обв’язків керівника навчального закладу.

«Один вихованець дитсадка приніс довідку про те, що у нього ацетономічний синдром (ред. – симптоми: блювота, підвищення температури тіла, слабкість, біль у животі тощо). Інші почуваються добре, але теж мають принести довідки», - розповіла Світлана Можар.
Вона наголосила, що більшість симптомів свідчать про ротавірусну інфекцію, проте точну причину масового захворювання дітей можна буде назвати лише після лабораторних досліджень.

«Нині харчового отруєння як такого немає. Якби воно було, то хворів би весь садочок, адже їжа для всіх однакова», - додала Можар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брехня - саме натуральне отравлення.
Відповісти
Де таких дибільних методистів беруть? Саме справжнє отравлення. Хай не розказує казки
Відповісти
12 дітей - то нічого, це не всі 32. Чому не написали скільки взагалі було в садочку в той день.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні