У селі на Волині люди перекрили дорогу лісовозам. ФОТО

4
-6
У селі на Волині люди перекрили дорогу лісовозам. ФОТО
У селі Зачернеччя Любомльського району мешканці перекрили дорогу лісовозам. Причиною такого радикального кроку стало масове, на думку місцевих жителів, вирізання лісу ДП «Любомльський лісгосп».

Відтак, у понеділок, 26-го лютого люди просто у центрі села перекрили дорогу лісгоспівському транспорту і повідомили, що жодної машини не пропустять, доки не отримають чітких пояснень і не побачать конкретних дій, - пише "Кордон".

Селяни розповідають, що останнім часом деревину почали возити значно інтенсивніше — по 3-4 повних лісовози щодня, і це викликає занепокоєння і змушує засумніватися у законності таких дій.

До протестувальників долучилися депутати райради від місцевого виборчого округу Ірина Устимук та Іван Устимук. Поспілкуватися з місцевими жителями, вислухати їхню позицію й озвучити свої міркування прибув директор ДП «Любомльський лісгосп» Сергій Боярчук. А от сільського голови Галини Шиманюк, як і когось іншого із представників сільської влади, тут так і не побачили, попри те, що пікет відбувався за кілька десятків метрів від приміщення сільради.

«Не тільки масова вирубка лісу турбує селян. По-перше важка техніка розбила дороги, які пролягають до людських паїв. Це зараз, поки мороз, земля тримається, а коли потепліє, буде непрохідне болото. По-друге – в нас проблема з дровами. Ліс вивозиться масово, а дров для простих людей немає. З місцевим лісником Вадимом Сидуном селяни не можуть знайти спільної мови», — коментує депутат райради Ірина Устимук.

Усі разом — активісти, депутати, представники лісгоспу вирушили безпосередньо на місце рубок, аби вивчити ситуацію на місці. Звинувачення щодо незаконності вирубування керівник лісівників відкинув одразу, запевнивши що ці роботи проводяться згідно планів та відповідної документації.

Варто також зазначити, що з лісовим фондом межують людські паї, які через те, що земля багато років не оброблялася, заросли і фактично перетворюються в ліс, і через це виникають непорозуміння з місцевим лісником. Відтак, учасники імпровізованого рейду безпосередньо на місці з’ясували, де розташовані межі.

«На територію, що належить до паїв, ми не претендуємо, це не наше. Це питання слід з’ясовувати з сільським головою», - зазначив Сергій Боярчук.

Разом з тим керівник лісгоспу визнав що техніка, яка належить очолюваному ним підприємству, розбила місцеві дороги і пообіцяв, щойно зійде сніг і підсохне земля, полагодити, підсипати і привести їх у нормальний стан.

«Щодо проблеми із забезпеченням людей дровами, то ми готові піти назустріч у цьому питанні, й отоварити їх за рахунок рубок догляду. Готуйте списки, будемо вирішувати», — каже Сергій Боярчук.

Врешті, селяни розблокували дорогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую не байдужим волиням, які не дають роздерибанити україну
Відповісти
Молодці селяни!Так тримати!
Відповісти
Людям дадуть якогось непотрібу, вони й відступили.....
Відповісти
Правильно робите.Обнагліли з вирізкою лісу. Геть не думають за майбутнє.Така ж ситуація і в Мааневицькому районі. ЛЮДИ ДАВАЙТЕ РАЗОМ БОРОТИСЯ З ЛІСОВОЮ МАФІЄЮ.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні