--> Комунальний саботаж: у селищі під Луцьком навмисно не платять за послуги | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Комунальний саботаж: у селищі під Луцьком навмисно не платять за послуги

5
8
Комунальний саботаж: у селищі під Луцьком навмисно не платять за послуги
Більше 140 тисяч гривень боргу за комунальні послуги накопичилося в селищі Рокині Княгининівської громади, що на Волині.

Комунальники кажуть, що якщо до кінця лютого з ними не почнуть розраховуватися, місцеві багатоповерхівки залишаться без води: комунальні об’єкти просто відключать від електроенергії за борги.


ЗАГРОЗА «ЗНЕВОДНЕННЯ»

В.о. старости селища Рокині Леся Яцушек та директор КП «Рокині» Володимир Саломатін розповіли, що станом на сьогодні близько півсотні селян заборгували понад 140 тисяч гривень за комунальні послуги. Серед них, мовляв, є й поважні люди: науковці, журналісти. Суми боргу коливаються від однієї до 12 тисяч гривень.

Володимир Саломатін зазначає: до кінця лютого треба заплатити 10 тисяч гривень за електроенергію, а підприємство наразі таких коштів немає. Якщо цього не зробити, «Волиньобленерго» відключить електрику, що потягне за собою вимкнення водопостачання для всього населення, яке мешкає у багатоповерхових будинках.

Загалом у селищі проживає понад півтори тисячі населення.

Директор КП «Рокині» Володимир Саломатін
Директор КП «Рокині» Володимир Саломатін


«До 28 лютого треба заплатити. Якщо не заплачу, вони дають ще три дні. А потім дають попередження, що в будь-який час через несплату за електроенергію можуть приїхати і відключити все, що захочуть», – бідкається Володимир Саломатін.

Леся Яцушек каже, що селищна рада не так давно вклала близько двох мільйонів гривень в оновлення системи водопостачання, а тому закликала селян бути свідомими і сплачувати за воду, якою вони користуються.

В.о. старости селища Рокині Леся Яцушек
В.о. старости селища Рокині Леся Яцушек


НЕ ВОДОЮ ЄДИНОЮ

Подружжя Середюків, у яких накопичилося майже 6 тисяч гривень боргу, стверджує: за воду та інші комунальні послуги вони сплачують справно. А от за послуги з утримання будинку не платять принципово.

Як зауважує Ганна Середюк, працівники комунального підприємства щомісяця виставляють їм рахунок на понад сотню гривень. При цьому вони лише вивозять сміття. На думку пані Ганни, така ціна є економічно необґрунтованою. Мовляв, стільки ж платять мешканці новобудов у Луцьку, отримуючи при цьому значно більше послуг.

«Миємо ми самі, а за прибирання під’їзду маємо чогось платити», – обурюється жінка.

Жителька Рокинь Ганна Середюк
Жителька Рокинь Ганна Середюк


Жителька селища категорична: якщо комунальникам щось не подобається – хай подають до суду. Вона переконана, що зможе захистити свої права.

Керівник комунального підприємства Володимир Саломатін коментує:

«Насправді у нас нема послуги «миття під’їздів». Рішенням селищної ради затверджено тільки чотири послуги з утримання будинку, за які платять мешканці. Це поточний ремонт (15 копійок на квадратний метр в місяць), освітлення (34 копійки на квадратний метр в місяць), вивезення сміття (66 копійок на квадратний метр в місяць), обслуговування внутрібудинкових систем (4 копійки на квадратний метр в місяць)»

Володимир Саломатін додає: в 4-поверховому будинку на чотири під’їзди, де мешкають Середюки, два роки тому зробили капітальний ремонт: спорудили новий – шатровий – дах (до того був плоский, з рубероїду), зробили нову відмостку навколо будинку і вчепили нову систему стоку води.

Такий ремонт обійшовся у майже півмільйона гривень.

Головний комунальник Рокинь обурюється: «Як після цього вони можуть казати, що їх будинок не утримують??? Вони ще й сусідів понамовляли не платити!!!»

КОМУНАЛЬНЕ ЗАГОСТРЕННЯ

Як зауважує директор КП «Рокині», підприємство створили у 2011 році і з того часу борг населення постійно накопичується.

Нині ж ця проблема актуалізувалася, оскільки обслуговування оновленої системи водопостачання потребує значно більших фінансових затрат. На очистку фільтрів доводиться використовувати більше води, що призводить до зростання споживання електроенергії.

Керівник підприємства каже: хоче аби селяни оплачували комунальні послуги вчасно, щоб мати можливість споживати якісну воду.

«Я хочу, щоб люди знали, що в Рокинях все зроблено для того, щоб давати якісну воду. І щоб вчасно оплачували послуги», – зауважує Володимир Саломатін.

Список боржників
Список боржників



Також, зі слів директора КП «Рокині», в селищі існує проблема з культурою користування каналізацією. Туди, мовляв, часто потрапляють речі, які легко можуть вивести систему з ладу: одяг, пляшки, підгузки.

Нещодавно через це навіть згорів двигун в каналізаційно-насосній станції, ремонт якого обійшовся у понад 8 тисяч гривень.

Василь БІДУН (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і правильно роблять, якби усі так поступали, то може б не накручували щомісяця ті тарифи
Відповісти
Потрібно зібрати комісію, провести слухання двох сторін, потім скласти МЕМОРАНДУМ.
Відповісти
Ще б у Луцьку так організувалися б то може ті ЖЕКовці щось робили б,а то тільки гроші збирають за послуги які не надають
Відповісти
А за що вам платити? Ви щось зробили? Отож
Відповісти
А в луцьку директора жеків отримують по 30 тисяч зарплати в місяць і нічого не роблять для людей. Давайте організуємося і тоже не будемо платити. А чому ми повинні утримувати директорів, а не своє житло!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні