Втопила дочку і збожеволіла: волинянка віддала церкві «Відродження» усі гроші для зцілення дитини

11
-1
Втопила дочку і збожеволіла: волинянка віддала церкві «Відродження» усі гроші для зцілення дитини
Жителька Маневицького району віддала на потреби церкви «Відродження» 52 тисячі гривень.

Вона сподівалася, що пастор Мунтян вилікує її дочку, яка була хвора на ДЦП. Але зцілення не відбулося. Залишившись без грошей, доведена до відчаю жінка, втопила свою дитину. Про це пише Район.Маневичі з посиланням на «Факти і коментарі».

Про цю страшну історію стало відомо від Ольги, яка раніше працювала в Пастора Мунтяна касиркою. Жінка розповіла, що починала ходити у «Відродження» як парафіянка.

"Моїм завданням було стежити за тим, щоб люди здавали гроші..."

"Про пастора Мунтяна я дізналася від своєї знайомої. Вона з захватом розповідала про те, як в їх церкві хворі отримують зцілення, наркомани позбавляються від залежності. У мене був непростий період, проблеми з сином … Одним словом, я вирішила піти і подивитися, що відбувається на їх зборах. Прийшла – і стала постійно прихожанкою. Мунтян розповідав, що раніше він жив у страшній бідності, тулився в землянці. Але так як він постив і молився за людей, Бог, мовляв, дав йому багатство. Ми йому вірили", – згадує Ольга.

Центр «Відродження» – це дуже велика організація. Вона налічує близько 800 дочірніх церков, серед яких і домашні інтернет-церкви.

Ольга була одним з менеджерів, які працюють з парафіянами, підписаними на партнерство.

«Підписатися на партнерство» - це коли парафіянин як партнер Бога матеріально підтримує різні проекти в церкві.

"Моїм завданням було стежити за тим, щоб люди здавали гроші, і регулярно збільшувати суми. Якщо людина жертвує 50 гривень, я маю надихнути її в наступний раз пожертвувати 100. Наприклад, потрібні гроші на купівлю устаткування для телеканалу або на оренду супутника (в Мунтяна є власний телеканал, який так і називається – «Відродження». – Авт.). І я обдзвонюю людей, щоб зібрати гроші на телекамери. Пам’ятаю, один чоловік продав машину і віддав для 100 тисяч доларів. І повірте, такі великі пожертвування робив не тільки він", - розповіла жінка.

За словами Ольги, крім так званих партнерських пожертвувань, парафіяни «Відродження» віддавали церкві десять відсотків від своїх доходів. А забезпеченим прихожанам взагалі пропонували ВІП-партнерство.

"Пожертвування ВІП-партнерів становили від 500 доларів на місяць. Поступово сума збільшувалася до двох-трьох тисяч доларів на місяць", – каже Ольга.

"Ще одним моїм обов’язком було приймати дзвінки прихожан. Люди дзвонили і вдень і вночі, просили за них помолитися. Ми молилися … Я забула, що таке вихідні. Але щиро вірила, що все роблю правильно. Свою зарплату (4500 гривень) віддавала церкві. Пожертвувала навіть свою обручку. Багато співробітників оформляли на себе кредити, а гроші віддавали на потреби церкви. То потрібно було взяти кредит на будівництво храму, то на ремонт, то на машину комусь із пасторів …

52 тисячі за зцілення доньки

У січні 2014 року на рахунок «Відродження» прийшли пожертвування ще від однієї жінки. Два платежі по 26 тисяч гривень кожен.

"Мене викликав пастор, наближений до Мунтяна: «Якщо ця жінка бізнесмен, підпиши її на ВІП-партнерство». Коли через кілька днів ця жінка зателефонувала до церкви, я дізналася, що вона живе в селі. «Я не бізнесмен, – зітхнула Валентина (ім’я змінено. – Авт.). – 52 тисячі, які пожертвувала, – це все мої заощадження. Моліться за мою дочку», - розповідає Ольга.

Валентина розповіла, що у її дочки важка форма ДЦП, а пастор Мунтян – єдина надія на зцілення доньки. «З ранку до ночі дивлюся ваш телеканал, – розповіла Валентина. – Я вам вірю. Ще свиню продам і перерахую всі до копійки. Головне, щоб дочка зцілилася».

Ольга зателефонувала цій жінці через кілька тижнів. Почувши жіночий голос, подумала, що трубку взяла Валентина. Але це була її сестра.

Щоб донька не мучилася, втопила її у ванній

"Валентини немає, – сказала жінка. – Вона … в тюрмі. Сестра віддала Мунтяну все, але зцілення дитина не отримала. У неї не залишилося ні грошей, ні надії … Валя була в розпачі. Щоб донька не мучилася, вона дала їй снодійне і … втопила у ванні".

Сестра розповіла, що Валентина добровільно віддала себе в руки поліції.

"Як ця жінка плакала! «Поверніть гроші, які вам віддала сестра! – просила. – Адже її обдурили!». Я пообіцяла, що поговорю з керівництвом. Але розуміла, що це нереально. Місячний звіт закритий, гроші пішли на оренду супутника для телеканалу. Коли розповіла про це наближеній до Мунтяна, вона прийшла в жах: «Це ж скандал! Якщо хтось дізнається, тінь впаде на пастора. Закрий рот і навіть не згадуй про це», - повідомила Ольга.

Після цієї історії жінка не могла спати. Тоді нікому про це не розповіла.

"Але зараз, коли пішла від Мунтяна, хочу, щоб люди знали, що насправді відбувається в цій церкві. У той час як хворі в надії на зцілення віддають Мунтяну останнє, він робить бізнес, розважається у нічних клубах. Це не чутки, я сама його там бачила", - каже жінка.

"Вона цілодобово слухала цього Мунтяна… І повірила йому"

Журналістам програми «Гроші» вдалося розшукати сім’ю парафіянки, яка втопила свою 26-річну дочку.

– Ми знайшли матір і рідну сестру Валентини, – розповів журналіст програми «Гроші» телеканалу «1 + 1» Олександр Іваницький.

– Те, про що повідала Ольга, підтвердилося: жінка дійсно вбила свою доньку. Чоловік сестри Валентини розповів, що вона цілодобово дивилася телеканал «Відродження» та вірила, що Мунтян врятує її дочку. Дочка практично не рухалася, у неї траплялися напади епілепсії. Валентина віддавала гроші Мунтяну, але доньці краще не ставало. «Валя любила свою дитину, – розповів чоловік. – Але була доведена до відчаю».

– Ви бачили саму Валентину?

– Ні. Вона зараз проходить лікування в психіатричній клініці. Зате я бачив її стареньку матір. Жінка була на апараті штучного дихання, але змогла з нами поговорити.

«Валя практично весь час сиділа вдома, дивилася за донькою, – розповіла жінка похилого віку. – Вона цілодобово слухала цього Мунтяна… І повірила йому. Він говорив з екрану: «Буду молитися за всіх, хто буде жертвувати тисячу доларів і більше». З Валі стали викачувати гроші. Точно знаю, що дочка віддала десятки тисяч. 15 тисяч з них взяла в кредит. У той страшний день я ввечері зайшла до доньки. Кажу їй: «Валя, потрібно Ганні голову помити». Вона сказала, що помиє. А сама Аню втопила… Тюрма плаче за цим Мунтяном. Нехай віддасть людям те, що у них позабирав: гроші, квартири, машини …»

Кореспонденту «Фактів» поговорити з матір’ю Валентини не вдалося – кілька днів тому вона померла. Про це нам повідомив її зять Володимир.

– Тільки вчора її поховали, – сказав Володимир. – А Валя зараз в психіатричній лікарні під Києвом. Минуло два роки, а ми до сих пір не можемо прийти в себе. Після того як Валя вбила свою доньку, її визнали психічно хворою. До того як вона почала дивитися канал Мунтяна, все було в порядку. Звичайно, їй було важко з донькою, але вона трималася. А коли стала слухати Мунтяна, в прямому сенсі слова впала в транс. Коли молилася, з нею відбувалися дивні речі. Вона падала на підлогу, кричала. Я спочатку навіть думав, що вона прикидається … Валя віддавала Мунтяну всі гроші, ніхто не міг її зупинити. Вірила: якщо буде жертвувати все, що у неї є, Ані стане краще. Це було якесь божевілля … Тепер Ганнусі немає, Валине життя загублене. Можна звертатися в поліцію, але чи є сенс, якщо Валя віддавала пастору гроші добровільно?

– Тим, хто звертався з приводу дій Мунтяна в поліцію, дійсно не вдавалося нічого добитися, – розповів керівник Центру допомоги жертвам деструктивних культів Ян Щекатуров. – Їм відповідають: «Ви ж самі прийшли до цього пастора. І гроші йому віддавали добровільно».

Мунтян досі збирає стадіони

Про Мунтяна вперше заговорили в 2004-2005 роках. Тоді він розгорнув активну діяльність в Дніпропетровську. Через кілька років уже збирав цілі стадіони. А коли в Києві у всім відомого Сандея Аделаджі (пастора харизматичної церкви «Посольство Боже») почалися проблеми, Мунтян тут же переїхав до Києва. По суті, його «Відродження» мало чим відрізняється від «Посольства Божого». Хіба що Мунтян робить ставку на зцілення від невиліковних захворювань. І люди чіпляються за нього як за останню надію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
разстрелять!
Відповісти
Я його вб'ю,скоро...
Відповісти
Вийшла помилка, пише не БУГ,а Район.Манвичі з посиланням на Факти, на БУЗі вже виправили. Замініть будь ласка посилання http://manevychi.rayon.in.ua/topics/1744-manevichchina-prihozhanka-tserkvi-pastora-muntiana-vtopila-hvoru-dochku
Відповісти
Просто жінка в розпачі. Наш кабмін, обласні чинуші і лікарі - всі "постарались", щоб люди тільки думали, що існує охорона здоров'я. А по факту - хоч стріляйся.
Відповісти
Не стріляйся а стріляй! як мінімум - таких ласих пасторів, що без совісті беруть в людини такі гроші... Ну як же це аморально - бачити як людина відчайдушно хоче купити в Бога милості і не сказати тій людині Правди - що Милість Від Бога не купиш... вона вже і так є для кожного - просто відкрийте очі і будьте смиренні перед ударами життя. Боріться по-справжньому а гуляючи по ворожбитах і отаких ласих на гроші "пасторах"
Відповісти
Невже цього чорта,який прикривається Богом ,а чинить злочини важкі не можна посадити довічно.Люди чого вивірити цим безбожникам .Богу гроші непотрібгв запамятайте
Відповісти
Такого тільки вбити,скільки людей пострадавших,від такого шахрая,нехай йому те все відпаде,що він виманював в хворих людей,просящих про допомогу в нього ш190/5000
Привіт. Робимо ланцюг: один раз Богородице Діво.... для тих, хто хворий на рак. Відмов один раз Богородице Діво і перекажи 10 особам. Дай знати, якщо не можеш цього зробити, щоб не зламати ланцюахрай...
Відповісти
Еще тут не писали подобные бренди...теперь уже есть. Подозреваю, все новости такие же правдивые
Відповісти
Простите...БРЕДНИ
Відповісти
Е а де поліція яка має боротися шахрайство. А де СБУ що притягнути цього пастора до відповідальності за велику загрозу яка є для людей з його боку. А кібер поліція яка має перевіряти чи той канал правомірний
Відповісти
Дивіться нарахунок пастора . Пастор -не Бог!! ЗЦІЛЮВАТИ МОЖЕ ТІЛЬКИ БОГ!!!АЛЕ ПОВНІСТЮ БЕЗКОШТОВНО!!!Я на власні очі бачила як дівчина встала з інвалідної коляски БЕЗКОШТОВНО!!!!насправді дуже сумна історія . Судити ми не маємо права. Якщо ви такі безгрішні тоді обсуждайте. Сам Ісус сказав 《Хто безгрішний нехай перший кине камінь》. Так що в першу чергу за собою дивіться а з рештою розбереться Бог)хочте справедливості- моліться
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні