Повідомили, чому дорожчають банани

2
-8
Повідомили, чому дорожчають банани
В Україні за останні кілька днів помітно зросла вартість бананів. Фрукти подорожчали на 10%. З початку місяця - більше, ніж на 20%.

На гуртових ринках за кілограм якісних бананів необхідно заплатити 45-47 грн. За ціною 38-44 грн за кг продають залишки фруктів не дуже високої якості, - пише Gazeta.ua із посиланням на "Інфо-Шувар".

Фахівці наголошують, що подорожчання бананів обумовлено істотним зниженням світового врожаю. Через несприятливі погодні умови, холодну і похмуру погоду валове виробництво бананів знизилося на 18-20%.

Щоправда, підвищення цін майже не вплинуло на попит. За даними експертів, за перші два місяці зими Україна імпортувала майже 47 тис. тонн бананів. Це на 5% більше, ніж в аналогічний період минулого року. Тоді вони коштували майже на 60% дешевше.
Теги: банани, ціни
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наші торгаші як завжди хочуть побільше урвати! :)
Відповісти
Якби люди не купляли, то й ціну скинули б. Для мене краще купити яблук, а банани нехай гниють, щоб не дерли з людей останнє
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні