--> У Луцьку засудили працівницю банку, яка привласнила 55 тисяч гривень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку засудили працівницю банку, яка привласнила 55 тисяч гривень

3
0
У Луцьку засудили працівницю банку, яка привласнила 55 тисяч гривень
Працівниця філії Волинського обласного управління АТ «Ощадбанк» отримала 1 рік умовно за незаконне привласнення 55 тисяч гривень шляхом внесення в базу неправдивої інформації по рахунках, змінюючи суму залишку банківських вкладів.

Про це йшлося 16 лютого під час судового засідання у стінах Луцького міськрайонного суду Волинської області, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як вдалося встановити, обвинувачена, перебуваючи на посаді провідного економіста відділу клієнтів роздрібного бізнесу ТВБВ №10002/003 філії Волинське обласне управління АТ «Ощадбанк», у зв’язку з виконанням своїх функціональних обов’язків мала повну інформацію про вкладників банку та їх особові банківські рахунки.

Так, у лютому 2017 року з метою заволодіння грошовими коштами банку жінка, використовуючи свій особистий пароль, несанкціоновано змінювала інформацію, яка обробляється в автоматизованій системі, вносячи недостовірні відомості по рахунках щодо зменшення суми залишку шляхом списання грошових коштів.

До того ж, за допомогою службового комп’ютера та програмного забезпечення АБС «БАРС Millennium», яке на ньому встановлене, складала завідомо підроблені офіційні електронні документи - меморіальні ордери, вносячи до них недостовірні відомості щодо списання за заявою вкладників безготівкових коштів банку з їхнього карткового рахунку.

Жінці вдалося заволодіти 55 тисячами гривень, завдавши шкоди АТ «Ощадбанк» на вказану суму.

Під час судового засідання прокурором та обвинуваченою подано угоду про визнання винуватості, в якій сторони погоджуються на об’єм визнання вини зловмисницею, яка повністю визнала свою винуватість, відшкодувала завдані збитки, з врахуванням наявності пом’якшувальних обставин (щире каяття, активне сприяння у розкритті злочину), а також не оскаржувала фактичних обставин справи.

Відтак, суд визнав її винною та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки 2 місяці. Утім на підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнив від відбування покарання, якщо вона протягом 1 року не вчинить нового злочину.

До того ж, за ст.362 ч.1 КК України суд призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 тисяч 200 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна і дальше красти.
Відповісти
Нардепа Бакуліна, котрий вкрав 4 млрд., в президію !..
Відповісти
Граждане, храните деньги - в сберегательной кассе )))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні