--> Підпалив хату, щоб замести сліди вбивства: подробиці трагедії на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Підпалив хату, щоб замести сліди вбивства: подробиці трагедії на Волині

0
-8
Підпалив хату, щоб замести сліди вбивства: подробиці трагедії на Волині
Чоловік, тіло якого знайшли на місці пожежі в будинку у селі Карасин Камінь-Каширського району, був убитий, а позбавив його життя двоюрідний брат, який, щоб замести сліди злочину, підпалив хату.

Про це пише Петро Трофимчук на шпальтах видання Полісся.

Нагадаємо, трагедія сталася у понеділок, 19 лютого. На місці пожежі у дерев'яному житловому будинку знайшли тіло 42-річного чоловіка.

Наразі ж стало відомо, що за підозрою у вбивстві затримали мешканця села Карасин Олексія Ш.

Рештки тіла, знайденого на згарищі, відправлені на судово-медичну експертизу. Минулого вівторка їх забрали родичі Анатолія С. і поховали за християнським звичаєм.

Тим часом стало відомо і те, що Олексій Ш. таки зізнався у вбивстві. Олексій Ш., як він сам про це розповів, позбавив життя свого “гостя” нанесенням ударів сковородою по голові.

Як пише видання, у понеділок, 19 лютого, автобусом у Карпилівку в особистих справах приїхала сестра Анатолія С.

Зійшовши з маршрутки, вона прийшла до оселі покійних батьків, у якій одинаком жив її брат. На дверях висів замок, а навколо хати на свіжому снігу, що випав напередодні в неділю, не було жодного сліду. З усього було зрозуміло, що брат щонайменше останньої ночі не ночував вдома. Це насторожило жінку. Адже ніколи раніше такого не траплялося. У передчутті чогось недоброго вона з родичами поквапилася повідомити про це сільського голову Марину Мартинюк.

Люди розповіли, що у суботу, 17 лютого, бачили Анатолія С. разом із жителем села Карасин, його двоюрідним братом Олексієм Ш. у місцевому магазині, де останній купував продукти харчування, зокрема хліб, цибулю.

“Анатолій прийшов у відділення зв’язку ближче до обіду, аби заплатити за світло. Я відповіла йому, що вже платежів не приймаємо, тож, мовляв, заплатиш наступного місяця. Я звернула увагу на його охайний вигляд — чистий, поголений, штани не зіжмакані”, — розповідає заввіділення зв’язку села Карасин Галина Шворак.

Очевидно, що десь тут і зустрілися чоловіки. Олексій запросив брата до себе додому “смажити цибулю”. Можна припустити, що до цибулі знайшлося і спиртне.

Олексій Ш. хоч і був Анатолію родичем, але недолюблював його. Родинні стосунки між двоюрідними братами колись зіпсувала земельна ділянка, яка залишилася Анатолію у спадок від покійних діда та нерідної баби, на котру також претендував і Олексій. Олексій ремствував, що Анатолій земельну ділянку продав, а грішми не поділився. За це він свого брата неодноразово ображав.

Що далі трапилося у хаті Олексія — невідомо.

У понеділок насвітанку зайнялася хата Олексія Ш., який теж проживав одиноко, оскільки з дружиною розлучився.

Очевидці розповідають, що підозріло дуже швидко дотла спопелів будинок. Саме сюди привів правоохоронців логічний ланцюжок подій і фактів, про які йшлося вище, а також доказів, які їм вдалося оперативно добути.

На залитому пежежними водою згарищі було знайдене обгоріле тіло чоловіка. Рідні розповідають, що їх не допустили на саме згарище для огляду чоловіка, тож ідентифікавути його за ознаками зовні практично не можливо. Але вони впевнені, що це тіло Анатолія, усі події, обставини і його відсутність на сьогоднішній день на це вказують.

На місці у селі було затримано і підозрюваного у вбивстві Олексія Ш., який заперечував свою причетність до вбивства.

Однак те, що мало місце вбивство — факт незаперечний, зазначає автор. У сараї під час огляду господарства Олексія Ш. було знайдено закривавлені одяг, постільні речі. А у неділю, 18 лютого, він покликав до себе додому дітей, які живуть з матір’ю, і роздав їм з господарства те, що вважав цінним, — зерно в мішках, бензопилу тощо. Очевидно, що на цей час у хаті вже лежав труп.

Тож, аби замести сліди і уникнути відповідальності, Олексій Ш. і вирішив підпалити будинок, у якому заодно згорить і тіло жертви.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні