--> У Луцьку міську клінічну лікарню придбали ендоскоп | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку міську клінічну лікарню придбали ендоскоп

1
1
У Луцьку міську клінічну лікарню придбали ендоскоп
Апарат, що є просто необхідним для обстеження внутрішніх органів людини, закладу передав депутат Луцької міської ради, засновник Громадського Руху «Свідомі» Андрій Покровський.



Нині в лікарні є кілька таких старих апаратів, які, за словами головного лікаря Лариси Духневич, постійно використовуються і дуже часто виходять з ладу. Ремонт не лише дороговартісний, а й довготривалий. Тепер же для старих приладів є надійна заміна із річним терміном гарантії.

"Ендоскоп дає можливість побачити зону, що обстежується, у збільшеному в тисячу разів вигляді. Це суттєво підвищує показник виявлення захворювань у пацієнтів. Велика кількість людей звертаються до нас із проблемами шлунково-кишкового тракту. А у кожного тридцятого обстеженого виявляють рак товстої кишки або кишечника. У кожного п’ятого – поліпи. Більше того, рак кишечника став одним із найпоширеніших онкологічних захворювань. Тому ми маємо докладати максимум зусиль, аби попереджувати його на ранніх стадіях. Дякую Андрію Покровському за те, що підставив нам своє плече. І допоміг не порожніми обіцянками, а реальною справою" - наголошує головний лікар.



Лікар-ендоскопіст Андрій Смольянінов продемонстрував депутату міської ради апарат у дії. А також завдяки функції запису показав, які обстеження вже встигли провести новопридбаним ендоскопом.



"До нас поступила жінка з кровотечею у товстій кишці. Це були наслідки променевої терапії, утворились виразки. Завдяки хорошій якості зображення це швидко вдалося виявити і провести потрібні дії. Також на цьому апараті у ще одного пацієнта ми виявили доброякісну пухлину, після чого успішно її видалили. Невеликі поліпи взагалі видаляємо під час діагностики, за допомогою того ж таки ендоскопа," - розповідає Андрій Смольянінов.

Сам пацієнт – 69-річний Євген Притолюк говорить, що дуже вдячний тим, хто зробив таку техніку, і тим, хто так вміло нею користується.



У розмові з головним лікарем депутат міської ради Андрій Покровський зазначив, що йому не байдужий стан медичного обслуговування у Луцьку.

"Я, як свідомий депутат та бізнесмен, постійно вивчаю це питання і, в силу своїх можливостей, стараюсь допомагати медичним закладам міста. Спрямовуючи кошти у власну справу, ніколи не забуваю про добробут свого міста. Тож нині приємно, що мої заощадження приносять користь громадянам і що завдяки придбаному апарату вдається попереджувати розвиток страшних захворювань у пацієнтів. Надіюсь, що лікарі, використовуючи ендоскоп, зможуть врятувати не одне життя" - підсумував Андрій Володимирович.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поцілуйте його всраку
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні