--> «Поліцейські не мають права перевіряти авто на єврономерах», - волинський адвокат | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Поліцейські не мають права перевіряти авто на єврономерах», - волинський адвокат

5
-6
«Поліцейські не мають права перевіряти авто на єврономерах», - волинський адвокат
Волинський адвокат Андрій Лукашук повідомив, що працівники поліції не мають права перевіряти авто на "бляхах", оскільки це - повноваження митниці.

Про це він розповів у бліц-інтерв'ю "Волинь24".

За словами Андрія Лукашука, законодавством визначено, що «тимчасове ввезення транспортних засобів дозволяється громадянам-нерезидентам для власних потреб терміном до одного року», що і відбувається нині. Іноземець завозить авто та через рік зобов’язаний його вивезти. Українці, у свою чергу, протягом року користуються транспортним засобом.

За перевищення встановленого терміну перебування транспортного засобу на іноземній реєстрації на території України є лише штраф від 10 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або ж від 170 гривень до 8500 гривень, зазначив адвокат.

"Однак працівники поліції не мають права перевіряти авто, оскільки це - повноваження митниці. Наприклад, якщо такий автомобіль затримали через аварію або інше правопорушення, тоді правоохоронці можуть зробити запит до митниці, і з'ясувати, коли цей автомобіль заїхав на територію України", - сказав Лукашук.

Якщо ж є порушення, митниця може притягнути до адміністративної відповідальності, тобто накласти штраф і зобов'язати вивезти цей автомобіль.

"Просто зупинити та вилучити транспортний засіб на штрафмайданчик з метою перевірки поліцейські не мають права", - наголосив адвокат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Понабирають цих адвокатів.... Е постанова Кабміну № 1102 від 17.12.2008 року. Діюча. Називається "Про затвердження Порядку тимчасового затримання та зберігання ТЗ на спеціальних майданчиках і стоянках" Передбачає випадки доставлення авто на штрафмайданчики. І по барабану які номера, хоть Ямайки, доставляти можуть всіх у встановлених випадках .
Відповісти
а бляхарі не мають права людей збивати, їздити бухіми і таксувати на бляхах і шо з того? :-)
Відповісти
Біткойна повністю підтримую, хай би той адвокат прокоментував про таксування на бляхах
Відповісти
авто на металобрухт, що це за фігня, де реєстрація? Де сплачені податки?
Відповісти
Ти багато наплатився податків?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні