--> Міністр закордонних справ України заявив, що готовий вшанувати польських жертв на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Міністр закордонних справ України заявив, що готовий вшанувати польських жертв на Волині

0
2
Міністр закордонних справ України заявив, що готовий вшанувати польських жертв на Волині
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що готовий вшанувати пам'ять поляків-жертв на Волині, якщо Польща зробить так із українцями.

Про це він повідомив Києві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Королівства Данія Андерсом Самуельсеном, - пише УНІАН.

За словами Клімкіна, останні переговори віце-прем'єрів України Павла Розенка та Польщі Пйотра Ґлінського «були дуже складними, але конструктивними».

«Те, що сьогодні відбувається в Польщі, - це бажання шляхом прийняття так званих меморіальних законів створити особливе сприйняття свого минулого, представити себе, якщо хочете білішими і пухнастішими, ніж інші. Так не буває», - наголосив міністр.

Нагадаємо, 26 січня у Польщі ухвалили законопроект про заборону "бандерівської ідеології" в Польщі.

Ухвалений закон стосується визначення злочинів українських націоналістів та українських організацій, що співпрацювали з Третім рейхом, а також можливості запуску кримінальних проваджень проти осіб, які заперечують ці злочини.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку пікетують польське консульство через «антиукраїнські закони». ФОТО

Міністр додав, що готовий визнати вину окремих представників України або загонів, які побили поляків на Волині. Проте якщо Польща зробить такий же крок у відповідь.

«Я готовий схилити коліно перед жертвами польської національності, а ви готові? Ось зараз, 3 березня, буде трагічна річниця в селі Павлокоми, де розстріляні сотні українців, включаючи дітей, включаючи людей похилого віку», - зазначив Клімкін.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Польщі побили українців через національність

До того ж, Павло Клімкін підкреслив, що пам'ять та її сприйняття можуть бути або спільними, або «ми будемо грати в політичні ігри, намагаючись побудувати свою власну історичну реальність шляхом законів».
Теги: польща, мзс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні