Через мертвого зубра хочуть звільнити директора «Цуманської пущі»

3
-4
Через мертвого зубра хочуть звільнити директора «Цуманської пущі»
Волинська облдержадміністрація надіслала у Міністерство екології та природних ресурсів України лист з проханням розглянути питання щодо доцільності перебування на посаді директора Національного природного парку «Цуманська пуща» Ігоря Квача.

Про це йшлося сьогодні, 20 лютого, під час засідання комісії Волиньради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, - пише "Волинська правда".

Представники Державної екологічної інспекції у Волинській області зауважили, що директор Національного природного парку «Цуманська пуща» Ігор Квач дав незаконну вказівку відрізати голову мертвій червонокнижній тварині. Тож вилучення об’єкту тваринного світу відбулося з порушенням закону.

Далі слово взяв заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, аби висловити позицію головного органу виконавчої влади області.

«Ми вважаємо, що директор «Цуманської пущі» вчинив дії, які прямо вказують на порушення законодавства. Більше того, адміністрація парку розповсюджує недостовірну інформацію щодо чисельності зубра. Ми маємо акт обліку за 2017-2018 роки. На території парку немає два стада, є одне», – сказав Кошарук.

Тож, за його словами, ОДА надіслала у Міністерство екології та природних ресурсів України лист з проханням розглянути питання щодо доцільності перебування на посаді директора Національного природного парку «Цуманська пуща».

До слова, таку пропозицію підтримав і член депутатської комісії Юрій Ройко.

«Ми вже всі стомилися закликати Вас до нормальної роботи. Ми всі за парк. Але такої проблеми, як з «Цуманською пущею», немає з жодним іншим парком. У вас нездорова обстановка в колективі. Моя думка: підтримати пропозицію ОДА щодо недоцільності перебування Ігоря Квача на посаді директора національного парку», – сказав він.

Нагадаємо, у Звірівському лісництві, що у Ківерцівському районі на Волині, лісівники зафіксували хворого зубра . Тварина ледве ходила. Мала травмовану ногу.

Фахівці схилялись до думки, що це проста травма. Однак природоохоронці не відкидали, що вона може бути отримана від мисливської петлі або від кулі.

26 січня травмованого зубра таки знайшли. Фахівці "Цуманської пущі" та екологи натрапили на нього поблизу урочища "Німці".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Як у волинських лісах пораненого зубра шукали. ФОТОРЕПОРТАЖ"


Як зазначав раніше Ігор Квач, тварину постійно змушували підніматися, завдяки чому нарив на нозі у зубра прорвав. Йому стало легше. Зубр пішов у стадо.

Проте, як повідомляють лісівники, згодом його стан погіршився. У ніч на 9 лютого в лісі знайшли труп зубра.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «То не пастки, а живоловильні»: лісівники запросили журналістів в елітні мисливські угіддя"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так тварина ж була нeжива, то яка кому від цього шкода.
Відповісти
так тварина ж була нeжива, то яка кому від цього шкода.
Відповісти
У всіх лісництвах Волині незаконно полюють, а лісники кришують. Щось пішло мабуть не так, на мою думку відрізали аби приховати злочин!! Навіщо мертвій тварині відрізати голову? Хіба що її вбили)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні