--> Ощадбанк підтвердив статус найбільш ощадного банку України* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ощадбанк підтвердив статус найбільш ощадного банку України*

0
-4
Ощадбанк підтвердив статус найбільш ощадного банку України*
Вже кілька років поспіль Ощадбанк має найбільшу довіру з боку вкладників і демонструє найбільший приріст за вкладами фізичних осіб. За підсумками 2017 року портфель строкових депозитів зріс на 14 млрд. грн. і досяг загального обсягу 65 млрд. грн.

Така ж тенденція зберігається й цього року: зокрема, в січні українці довірили Ощадбанку ще 1,4 млрд. грн. Банк займає п’яту частину ринку строкових депозитів фізосіб. За версією видання Finclub.net Ощадбанк був номінований як найбільш ощадний банк України в рейтингу «Банки 2018 року».

Як повідомили в прес-службі Ощадбанку, це стало можливим завдяки комплексній стратегії розвитку, що впроваджується вже четвертий рік. У результаті реалізації стратегії Ощад став також лідером іпотечного кредитування (362 млн. грн.) та державної програми «теплих» кредитів (1,5 млрд. грн.).

Ощадбанк продовжує реформування мережі і є першим за показником її оновлення. Відкрито 565 відділень нового формату. З них 17 є першими в Україні та Східній Європі інклюзивними відділеннями, повністю адаптованими до обслуговування всіх категорій клієнтів, у тому числі людей з інвалідністю.



Продовжується розвиток нового для Ощаду бізнес-напряму – преміум-банкінгу. На цей ринок банк вийшов навесні 2016 року, і вже за підсумками 2017 був визнаний журналом Euromoney найкращим консультантом з фінансового планування успішного майбутнього в сегменті Private Banking в Україні. У цій номінації Ощад випередив не лише всі українські банки, а й таких потужних гравців Private Banking, як найбільший швейцарський банк UBS та американський фінансовий холдинг JPMorgan.

Сьогодні преміум-банкінг від Ощадбанку – це перший преміум-центр у Києві на Воздвиженці, 40 преміум-зон у відділеннях в усіх областях України, власний сайт, який оформлено у стилі картинної онлайн-галереї.

Банк удвічі посилив свої позиції на ринку дистанційних каналів обслуговування, перевів в онлайн-систему «Ощад 24/7» 2,4 млн. клієнтів, запровадив мобільні платіжні додатки Android Pay та Ощад PAY для оплати покупок смартфоном.

Ощадбанк – №2 на ринку за кількістю зон самообслуговування: їх вже 425. Протягом року в мережі Ощадбанку додалось 770 терміналів та 500 банкоматів.
32 тис. організацій мають в Ощадбанку зарплатні проекти. Кожний п’ятий українець отримує зарплату в Ощадбанку!

На ринку торгового еквайрингу Ощадбанк за результатами 2017 року посідає ІІ місце з загальною кількістю терміналів майже 35,4 тис. і є надійним партнером провідних світових та українських брендів, зокрема й платіжних систем. Послугами еквайрингу Ощадбанку користуються більше 13 тисяч провідних компаній: Макдональдс, Ашан, Епіцентр, Укрзалізниця та багато інших. Щомісяця клієнти Ощадбанку здійснюють більше 2,5 млн. безконтактних оплат.

Ощадбанк є драйвером розвитку безготівкових розрахунків в країні. Завдяки cashless-рішенням банку та його партнерів Mastercard та Visa технологія безконтактної оплати працює в широкій торгово-сервісній мережі, у транспорті, сферах дозвілля та освіти.



Ощадбанк залишається одним з лідерів кредитування реального сектора економіки (загальний кредитний портфель юридичних осіб у 2017 році становив понад 120 млрд. грн.). За рік на обслуговування до Ощадбанку прийшли 25 тис. нових клієнтів – юридичних осіб: 500 великих компаній та 24,6 тис. представників малого та середнього бізнесу.

Запроваджено першу в Україні національну комплексну програму підтримки малого бізнесу «Будуй своє». Вона передбачає навчання, консультування щодо відкриття власної справи, кредитування приватних підприємців і малих підприємств.
Розвитку програм фінансування МСБ Ощадбанку сприяють – фінансово і методологічно – такі міжнародні організації, як Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, Німецько-український фонд, Western NIS Enterprise Fund.



Нова HR-служба налагодила ефективну роботу з персоналом, що дало можливість контролювати якість обслуговування внутрішнього клієнта в тридцятитисячній команді та формувати нову корпоративну культуру. Значну увагу в Ощадбанку приділяють постійному навчанню та розвитку персоналу. Зокрема, запроваджено систему кадрового резерву та навіть власну програму МВА для керівного складу, що спрямована на об’єднання управлінців в єдиному ціннісному, ідейному та понятійному полі.

За якісні зміни в напрямі роботи з персоналом Ощадбанк отримав високу оцінку експертів. У 2017 році Ощадбанк увійшов до ТОП-3 найкращих роботодавців у категорії «Банки, фінансові установи» за версією журналу «Фокус», а також до ТОП-10 рейтингу роботодавців у номінаціях «Зіркові мотиватори» та «Перевірено часом» за версією журналу «Бізнес».

Протягом 2017 року Ощадбанк продовжував розвивати програми соціальної відповідальності. Проведено 15 тренінгів Inclusive Friendly у 8 містах України, 100 засідань інклюзивних клубів. Зібрано 200 тис. грн. через термінали та благодійний аукціон Charitium для фонду «Таблеточки», 24 літри крові в День донора в Ощадбанку. Понад тисяча талановитих тинейджерів відвідали конференції «Завтра 2037» у Києві та Дніпрі.

Реальні зміни відзначають незалежні експерти – вже два роки поспіль Ощадбанк очолює рейтинг «50 провідних банків України» від Finclub.net.

І це лише стислий огляд наших проектів і перемог.
Далі буде!


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні