--> Зникла медкарта і «підмальований» діагноз: на Волині лікаря звинувачують у смерті пацієнта | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Зникла медкарта і «підмальований» діагноз: на Волині лікаря звинувачують у смерті пацієнта

2
-4
Зникла медкарта і «підмальований» діагноз: на Волині лікаря звинувачують у смерті пацієнта
На Волині лікаря звинувачують у смерті пацієнта. Мовляв, призначив лікування не за тим діагнозом та неповністю обстежив.

Перше судове засідання у справі відбулося у понеділок, 19 лютого у Горохівському районному суді, - пише ВолиньPost.

Син померлого Славка Мороза - Ігор розповів, що трагедія сталась 18 січня 2015 року. О 2:00 його батько став скаржитись на сильні болі у животі. Рідні викликали швидку медичну допомогу, чоловіка госпіталізували у Локачинську центральну районну лікарню з попереднім діагнозом «перфоративна виразка, перитоніт».

Зі слів Ігоря Мороза, завідувач хірургічного відділення лікарні, ігноруючи цей діагноз, призначив лікування за діагнозом «виразка з кровотечею».

Мороз розповів, що в той день живіт батька був здутий конусом, що могло свідчити про появу у черевній порожнині повітря, однак додаткових обстежень йому не зробили, бо лікар-хірург був «впевнений у своєму діагнозі».

О 18:00 стан чоловіка погіршився, його підключили до апарату штучного дихання, а вже через годину він втратив свідомість. О 23:00 приїхали медики з обласної лікарні, обстежили та провели операцію, яка підтвердила правильність первинного діагнозу.

Ввечері наступного дня чоловік помер.

За даними дослідження, яке провело Київське міське клінічне бюро судово-медичної експертизи, операція була виконана технічно правильно, але ні вона, ні післяопераційне лікування не допомогли, оскільки прооперували пацієнта запізно. Якби це зробили у перші шість годин - чоловік залишився б живим.

Лікарям необхідно було провести УЗД або зробити рентген, щоб підтвердити або виключити наявність в очеревині рідини та вільного газу. Однак вони цього не зробили.

На думку експертної комісії, лікарі мали б провести належне обстеження. Насамперед це стосується лікаря-хірурга та лікаря-ендоскописта.

Як йдеться у документі, первинний діагноз при госпіталізації був змінений "підмальований" фарбуючою речовиною білого кольору.

Цікавим є факт, що безслідно зникла медична карта хворого. За словами Ігоря, виразкова хвороба у батька з 1976 року. Час від часу він лікувався у луцькому госпіталі, але там медкарти не виявили. Де вона перебуває, досі невідомо.

Підозру хірургу оголосили восени 2017 року. Жодного запобіжного заходу йому не обрали. Медика обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України – неналежне виконання медичним працівником своїх обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого.

Ігор Мороз каже, що лікар своєї вини у смерті його батька не визнає.

Прокоментувати ситуацію журналістам підозрюваний відмовився. Наступне судове засідання, під час якого допитають свідків – медиків лікарні – відбудеться 1 березня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Взяти добре за дупу треба той госпіталь, то, може, тоді знайдеться. Паскуди!
Відповісти
Якщо ж ти не блатовий, то ніяка скотина на тебе навіть не гляне. Ну, хіба, якщо махнеш перед носом купюрою, то зробить типу небайдужий вигляд.... Нахаби. Нічого, всі ми смертні...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні