--> Де поїсти в піст: 7 ресторанів Луцька | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де поїсти в піст: 7 ресторанів Луцька

5
11
Де поїсти в піст: 7 ресторанів Луцька
Великий піст 2018 триває 48 днів – він починається з 19 лютого і триватиме в цьому році до 7 квітня.

Якщо ви вирішили поститися в Великий піст 2018, варто продумати, як харчуватися в цей період, щоб отримати користь для душі і тіла і при цьому не нашкодити своєму здоров'ю. Адже навіть під час посту люди можуть харчуватися правильно, різноманітно, повноцінно і смачно.

Цікаво, а які пісні меню чи окремі страви до посту можуть запропонувати заклади Луцька?

Пивний клуб «ОБОЛОНЬ» (Кораблик)
У закладі є меню страв до посту. У пабі нам повідомили, що більшість з цих наїдків є і в інший час протягом року, але, звісно, є і страви лише на час посту.

«Є усе, щоб не відчути якогось обмеження раціону. Перші страви, салати, основні страви», - розповів представник клубу Іван Цимбалюк.

Найдешевша пісна позиція – салат з капусти – 9 гривень, найдорожча – смажений на рожні лосось - 94 гривні за 100 грамів.



Ресторан «SHOW BASILIC»
Окремого пісного меню кафе не має, однак є великий вибір пісних страв. Про це журналістам розповів арт-директор закладу Назар Пащук.

«У нас в меню є багато страв, які підходять до посту. Є з чого обрати і посмакувати», - зазначив Назар.

Так, наприклад, можна поласувати салатом з лососем, грейпфрутом та манговим соусом за 88 гривень, гарбузовим крем-супом (39 грн.) чи крем-супом зі шпинату (36 грн.). У меню також є суші, які можна вживати під час посту.



Ресторан «PATO DI FIORI»
Заклад пропонує особливе пісне меню. Так, у ресторані можна посмакувати крем-супом з білими грибами, овочевим супом с сочевицею, борщиком з квасолею.

Також поласувати картоплею, запеченою зі спаржею під трюфельною пастою, спробувати різото з білими грибами, хумусом з броколі під клиновим сиропом, а ще квасолею по-тосканськи.

У меню закладу - смачні пісні десерти та багато інших різноманітних страв.




Піцерія «SOLO PIZZA»

Спеціального пісного меню піцерія не розробляла, та у меню можна знайти страви, які можна вживати під час посту.

«Інші страви також зможуть підлаштувати під гостей, які постять», - повідомила адміністраторка закладу.

Так, тут можна поласувати овочевою піцою, щоправда, без сиру (69грн.), рибним салатом (59грн.), овочевою пастою (49грн.), брускетами чи грибним крем-супчиком (25 грн.).



«RING DJ CAFE»
Окремого меню діджей-кафе не має, та серед різноманіття інших наїдків таки можна знайти чимало став, які можна споживати у піст.

Тут можна спробувати овочі гриль (38 грн.), запечену картопельку (18 грн.) рис з овочами (18 грн.) та смажений на грилі гарбуз (45 грн.).

А ще можна поласувати смаженою на грилі скумбрією, яку подають з картопляним пюре (78 грн.).



Пивний клуб-броварня «КАРАБАС БАРАБАС»
Пісного меню у закладі вирішили не робити, оскільки серед усіх став можна знайти багато того, що можна вживати у піст.

Перекусити можна картопелькою, дерунами (19.99 грн.), варениками (а їх готують без використання яєць) (від 23 грн.), різними овочевими салатами (від 24 грн.), скумбрією (25.99 грн.) чи карасиками (44.99 грн.).

За словами арт-директора Віталія, для гостей також можуть приготувати щось, чого нема у меню зі складників, які є у наявності.



Гастрогалерея «КОРОНА ВІТОВТА»
Кухарі гастрогалереї «Корона Вітовта» підготували нове пісне меню.
Так, пікантний червоний карі з сезонних овочів з жасминовим рисом шеф-кухар «Корони Вітовта» представив у класичному східному варіанті з кокосовим молоком та імбирем.

Для тих, хто звик до соковитих стейків, у новому пісному меню теж є своя родзинка – стейк з баклажана з хумусом на куc-кусі.
У закладі також пропонують спробувати котлетки з буряка за секретним рецептом шефа.

Чільне місце у пропозиції гастрогалереї на Великий Піст займають волинські гриби. Печеню з білих та польських грибів на картоплі тут готують у хоспері з додаванням нотки трюфеля.

А ще тут можна поласувати салатом з фенхелем та грейпфруктом з заправкою з обліпихової олії.

Ціни на усю таку смакоту досить помірні, - повідомили у закладі.



Підготувала Ольга ЗЕЙЛИК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Завтра йду в Корону
Відповісти
Грошей побільше незабудь взяти)
Відповісти
якщо ти не бомж і у тебе є сімя то їсти треба вдома а не по смердючих буфетах
Відповісти
Передайте Кораблику, що тому писаці, що складав меню, треба рученятка повідривати! Це жах, я про кількість помилок...Дуже сумно, це ж ваша репутація!
Відповісти
Нічого особистого, але хто робив даний Топ?! Враховувалась думка лише автора, чи опитували місцевих людей? Половина закладів помилково потрапила сюди з "НЕ найкращі заклади для проведення часу в Луцьку". Також в цьому "Топі" варто було вказати що не враховано вік клієнтури , на яких фокусуються дані заклади. Склалося враження що даний перелік варто назвати "Дешеві забігайлівки для студентів + пару дорогих ресторанів, щоб назвати статтю помпезно". Сльози від сміху навертаються на очі коли читаю що деякі з цих закладів автор статті називає "ресторанами".
Тому, я абсолютно не згідна ні з переліком закладів, ні з місцями які явно робприділяла людина віком до 25, а тим більше, ні з назвою статті!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні