Суд дослідив докази у справі «борця зі смородом» Климука

1
22
Суд дослідив докази у справі «борця зі смородом» Климука
Суд розглянув відеозаписи мітингів, під час яких вигукувались образливі лозунги на адресу власників Гнідавського цукрового заводу.

Чергове засідання Луцького міськрайонного суду у справі за позовом Ярослава Галькевича до Дмитра Климука відбулося у п’ятницю, 16 лютого.

На розгляд суду надали записи подій, що відбувалися у Луцьку 19 та 22 червня. Зокрема, під час мітингів люди сканували фразу «Галькевич, Макара вбивають українців», що, на думку позивача, є образою честі та гідності.

«На відео ми чітко бачимо, що Дмитро Климук особисто тримав гучномовець і вигукував цю фразу. Також із наданих матеріалів зрозуміло, що інформацію було поширено у такий спосіб, що можна було чути на велику відстань. Тобто ці висловлювання могло почути необмежене коло осіб. Такий факт підтвердив і сам позивач, який давав покази як свідок і зауважив, що чув ці слова, перебуваючи у приміщенні підприємства», – пояснив представник позивача, адвокат Сергій Сафулько.

Для продовження розгляду справи суд призначив судово-лінгвістичну експертизу.

«Основним дискусійним питанням є те, чи справді висловлювання «Галькевич, Макара вбивають українців» є інформаційними і принижують честь, гідність та ділову репутацію, або, як пояснює відповідач, ці слова все ж є оціночними судженнями, на які має право кожен громадянин. Вирішити це питання можна лише за допомогою неупередженого арбітра – спеціаліста-лінгвіста», – зауважив Сергій Сафулько.

Суд оголосив перерву у розгляді справи на час проведення лінгвістичної експертизи київським Центром судових експертиз «Альтернатива».



Нагадаємо, наприкінці червня минулого року співвласник Гнідавського цукрового заводу Ярослав Галькевич подав позов до суду на організатора мітингів, під час яких проголошувались образливі вигуки. Завдану моральну шкоду позивач оцінив у мільйон гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
22

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
готовий кинути на картку 100 грн,і якщо кожен хто вважає що проблема вирішилась, так зробить ,то мільйон назбирається легко
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні