--> Батько луцького атовця кинув сім'ю, а після смерті сина отримав грошову компенсацію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Батько луцького атовця кинув сім'ю, а після смерті сина отримав грошову компенсацію

7
-4
Батько луцького атовця кинув сім'ю, а після смерті сина отримав грошову компенсацію
Лучанин Віталій Махновець загинув під Волновахою, а його батько, який покинув сім’ю, був дебоширом та не цікавився життям сина, отримав від держави грошову компенсацію.

Мати загиблого Марія Махновець не один рік намагалася добитися справедливості, коли нарешті виконком Луцької міської ради прийняв рішення позбавити чоловіка пільги, на яку він не має права, - пишуть "Волинські новини".

Зі слів Марії Юріївни, усі її зусилля спрямовані на те, аби відновити справедливість, адже чоловік ніколи не цікавився життям дітей, а після смерті дитини захотів збагатитися.

ВИХОВУВАЛА САМА, А БАТЬКО НАВІТЬ НЕ ЗНАВ, ДЕ ВЧИТЬСЯ СИН

«Я одна виховувала двох дітей, з чоловіком жила окремо з 1994 року. Він пиячив, дебоширив, руку на мене піднімав, приводив додому алкоголіків й до ночі влаштовував гуляння. Діти ходили в школу, були ще малі і на все це дивилися. Мені важко було в 90-х роках, треба було дітей ставити на ноги, годувати, одягати, я на дві роботи ходила, а він і копійки не давав. Дуже тяжко було, тому подала на аліменти, але він їх не платив.

А раз було на кухні накинувся на мене з ножем і хотів зарізати. На щастя, у той момент син почув шум, забіг та врятував мене. Потім приходив із ножем до мене у спальню і казав, щоб подала на розлучення. Звісно я це зробила, мені навіть легше стало, як він від нас виїхав у іншу квартиру», - розповідає пані Марія.

Жінка каже, що син був дуже старанним.

«Закінчивши 9 класів у 17 школі, Віталій пішов в училище №6 на телемайстра, добре вчився, отримав червоний диплом. Далі у 1999 році пішов одразу в армію, я вже сама диплом забирала. Служив у ракетних військах півтора року. Така добра дитина була…. Вам не передати, і справедливий, чесний був. А коли прийшла повістка про мобілізацію, то казав: «Треба, то піду, а хто ж, як не я…», - пригадує мати слова сина.

Марія Махновець каже, що батько таки об’явився, однак лише тоді, коли сина не стало.

«Як трапилася біда, то він одразу побіг, щоб йому гроші дали. А це 300 тисяч гривень. Я казала, щоб не давали йому, бо сина не виховував, ходила у військкомат, а там навіть документів не хотіли приймати. Тому мусила висилати поштою. Але мені відмовили. Я думаю, що він поділився у військкоматі грошима, тому й мою заяву не хотіли приймати», - розповідає жінка.

Тому пішла шукати справедливість в суд.

СУД КАЖЕ, ЩО ДОКАЗІВ НЕМАЄ
У суді пані Марія представила документи з управління юстиції, де вказано, що батько не сплачував аліменти: «Марія Юріївна дійсно не отримувала аліменти на утримання дітей згідно з рішенням суду».

«У 1997 його посадили, бо не сплачував аліменти. Коли він вийшов, то мене побив: зламав ніс, я мала струс мозку. Його знову посадили. Я казала, щоб сусідів попитали, яким він «батьком» був. Коли мав другу жінку, то вони усиновили дітей, щоб мати гроші за них від держави, але так пиячили, що торік відбувся суд і їх позбавили батьківства, дитину відправили в інтернат у Рожище»,- каже жінка та показує документи про судимість чоловіка.

«На суді він плутався, якого син року народження, яку школу закінчив, де далі навчався. То який це батько?!» - наголошує Марія Махновець.

Жінка дала на розгляд суду документ із управління освіти Луцької міської ради, де вказано, що вихованням та матеріальним забезпеченням учня займалася лише мати: «Іван Махновець не брав участь у вихованні сина, не відвідував батьківських зборів, не відповідав на дзвінки класного керівника, не цікавився успішністю сина. Дитина зазнавала моральної травми та психологічного тиску зі сторони батька, адже той приходив у нетверезому стані та бив маму».

У довідці з технікуму теж вказано, що батько не цікавився життям сина: «За період перебування студента в навчальному закладі, всі питання стосовно навчання, виховання і матеріального забезпечення сина вирішувала мама. Віталій неодноразово стверджував, що батько не цікавиться ним і не надає жодної фінансової підтримки».

«Після цих фактів Луцький міськрайонний і Волинський апеляційний суди мені відмовили, мовляв, я не маю доказів. Проте до матері дослухалися у Комунарському суді Запоріжжя. Тоді заслухали свідчення родичів, сусідів, друзів і це врахували як вагомі підстави, щоб позбавити батька грошової виплати. Нам присилали звідти документи по рішенню суду, де було написано: «Обов’язок батьків не лише народити дитину, але й виховати».

Виходить, що в Запоріжжі один закон, а на Волині інший?! Чи просто з ними теж поділилися грошима, якщо таке несправедливе рішення ухвалюють», - каже мати загиблого хлопця.

СИН КАЗАВ, ЩО БАТЬКА В НЬОГО НЕМАЄ

«Чоловік взагалі сином не цікавився, він навіть не знав, коли Віталіка мобілізували. Він і не знав, коли в сина день народження. Коли син був в АТО, то в рапорті написав, що в нього немає батька.

Ваня ні на 9 днів, ні на 40 днів, ні на рік не ходив в церкву, на кладовище. Тому я і суджуся з ним, не заради грошей, а заради справедливості. Мені його гроші не треба, краще вони б пішли на лікування воїнів АТО», - наголошує жінка.

Цього року Марія Махновець звернулася і в Луцьку міську раду, аби позбавити колишнього чоловіка пільг на комунальні послуги.

«До нас звернулася мати загиблого під час участі в АТО Віталія Махновця щодо позбавлення права на пільги батька Івана Махновця. Це пов’язано з тим, що чоловік не займався вихованням сина, ухилявся від батьківського обов’язку щодо його утримання – не сплачував аліменти, про що свідчить вирок суду від 1997 року.

Скасування пільг цій особі вже ухвалено рішенням виконкому, де чітко прописано, що члени сімей загиблих мають право на пільги, але особи, які ухилялися від обов’язку щодо утримання дітей, якщо ця обставина доведена судом, повністю позбавляються пільг.

Позбавлення пільг безпосередньо стосується Івана Махновця», - розповідає директор департаменту соціальної політики Луцькради Вікторія Майборода.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не батько - це козел. Син загинув і він замість страждань судиться за гроші. Аморально. Це навіть словами не можна сказати яке він бидло.
Відповісти
Де хоть трохи здорового глузду і совісті у тих судів і комісаріат з військомата, що вони цьому нелюду дали гроші, які алкоголікам не належать. Бог все бачить і за все потрібно платити буде. Хай би той " батько " ішов на війну сам в там собі заробляв пільги. Безсоромний.
Відповісти
Подати в інший суд на тих судів, які винесли таке рішення. А того батька, який появився після смерті рідного сина, щоб нажитися на його смерті дати років 10 тюрми, щоб мав час подумати. Це не людина.. чужі люди сумують за загиблими воїнами, а це батько, який природно має захищати свого сина...
Відповісти
На того "батька", я справу до суду за ухилення від сплати аліментів направляв, двічі. А що з конченого візьмеш. Так і не платив.
Відповісти
Шановні комендтори . Прошу вас подивитися на ситуаці з іншого боку... Ви не думаєте, що сама мати хоче вернути кошт за сина... норальна мати переживала б за свої ще дітей... наклеп можна на людину навести на будь кого(( Людина чка втратила власну дитину не буде судитися. Горе є горе не потрібно писати який батько. Людина сама вибрала ским жити а потім наводить наклепи... Ви не думали як батьку важко він же його ж теж син. І це держава сама вирішила саме батьку дати кошти а не матері ви незадумувались чому саме так???
Відповісти
Взагаліто перша дружина мого батька подала на суд перша це раз. По друге чому вона не написала у статті як Оля дочка її приїхала до мого батька у лікарню і погрожувала а мій батько на той час лежав у лікарні з інфартом після ВІТАЛІКОВОГО похорону мого батька під час похорону забрали у лікарню... І до вашого відома моєму татові не потрібні були гроші він хотів вернути Віталіка свого сина так що не потрібно на нього наговорювати зараз коли він згадує про ВОЛНУВАХУ ПРО СИНА він зразу починає плакати нервуватися кричати "СИНУ ВІТАЛІК НАЩО ТИ МЕНЕ ПОКИНУВ ВЕРНИСЯ" так що всі хто читав цю статтю ви не думайте що мій батько такий на справді як пише у цій статті ви спочатку взнайте яка перша дружина мого батька... Як би вона була нормальна вона би такого не писала і не питалася відсудити гроші у мого батька ще до цього часу. Мій батько коли отримав гроші він 250тисяч грн відав на АТО. гроші йому не потріні йому потрібний син живий а дружині першій потрібні гроші а не син так що ви задумайтеся...
Відповісти
І доречі ще одне. У статті пише що мене батьки удочерили щоб мати гроші так,а то нічого що мої батьки від держави ніяких грошей не отримують на мене і вони не п'ють де всі докази того що пише у ції статті??
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні