У київському університеті будуть вивчати «Гру Престолів»

0
4
У київському університеті будуть вивчати «Гру Престолів»
У Київському університеті імені Бориса Грінченка з наступного семестру з’явиться курс за вибором: «Гра престолів»: міфи і ритуали».

Майбутні педагоги зможуть досліджувати міфологеми та релігійні культи світу Джорджа Мартіна, - повідомляє ua.news.

Авторкою курсу є доктор філологічних наук, доцент Юлія Вишницька, пише портал Studway. Програма дисципліни охоплює різні аспекти вивчення бестселера Джорджа Мартіна «Пісня льоду й полум’я» та його екранізації.

Курс спрямований на поглиблення як фахових компетенцій студентів-філологів, так і загальногуманітарних компетенцій студентів усіх галузей.

Серед завдань курсу є аналіз ключових міфологем «Гри престолів», дослідження особливостей релігійних культів Семи Королівств, реконструкція ядерних та опозитивних міфосценаріїв, які розгортаються в «Грі престолів».

Курс допоможе зрозуміти, наскільки змістовним є світ, який створив Джордж Мартін, та зрозуміти проблематику твору і образів, які в ньому представленні.

Як повідомлялося раніше, у Гарвардському університеті відкрився спеціальний навчальний курс по серії книг Джорджа Мартіна. В ньому слухачам пояснюється, як письменник і сценаристи в серіалі брали свої ідеї в реальній історії середньовічної Євразії, потім адаптували їх або взагалі перекручували, щоб бути зрозумілими сучасному читачеві (глядачеві).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні