--> «Вдячність лікарю – це особиста справа кожного», - Лариса Духневич | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Вдячність лікарю – це особиста справа кожного», - Лариса Духневич

1
6
«Вдячність лікарю – це особиста справа кожного», - Лариса Духневич
Головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич переконана, що медики не мають права вимагати винагороди від пацієнта. А от дякувати чи ні – повинен вирішувати останній.

Про це вона розповіла в інтерв’ю газеті «Волинь».

«Вимагання від лікаря – це категорично неприйнятно. Щодо вдячності — це особиста справа кожного. Якщо пацієнт дуже задоволений, хоче подякувати, він має таке право. Основне, щоб ця дяка була після виконаної роботи і з доброї волі. Клятву Гіппократа ніхто не відміняв: медик повинен зробити все можливе, незважаючи на те, чи є у хворого кошти», - наголошує лікар.

«Допомога має надаватися по стандарту і ніякі подяки не передбачаються», - додає вона.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Скільки коштує один день в реанімації луцької лікарні

Лариса Духневич переконана, що в міській лікарні не практикуються «подяки» лікарям ще до початку лікування.

«Не можу ручатися за всю Україну, але в нашому закладі такого немає. Ми за цим стежимо. Намагаємося тримати зв’язок із пацієнтами. Проводимо анкетування, анонімні опитування. Розвісили опломбовані скриньки, куди можна кинути скаргу, подяку або побажання. Адміністрація завжди відкрита для вирішення подібних проблем», - підкреслює посадовиця.

«У будь-якій установі люди можуть бути чимось не задоволені. І це нормально, бо немає справи, яку б не можна було удосконалити. А враховуючи, що у нас за рік через стаціонар проходить 22,5 тисячі хворих і ще 20 тисяч лікуються амбулаторно, то, звичайно, щось подібне іноді трапляється. Але ми завжди готові розібратися. Проте таких скарг за рік було 3 чи 4, а подяк — більш як 200!» - додає керівник луцької лікарні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що за маячня?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні