«Рак – це коли дитина плаче від болю, а ти не можеш допомогти», - волинянка

2
8
«Рак – це коли дитина плаче від болю, а ти не можеш допомогти», - волинянка
Волинянка Світлана Гальчик розповіла про життя з діагнозом "рак", який поставили її синочкові Роману.

Про це вона розповіла у Фейсбуці.

"Рак - це коли ти падаєш з ніг від почутого діагнозу, коли твоя дитина плаче від болю, а ти не можеш допомогти, коли лишаєшся викинутим із соціуму, живеш в своєму світі, світі де існує хіміотерапія, постійна боротьба за життя, і сотні таких як ми", - йдеться у дописі.

Жінка зазначила, що такий діагноз об'єднав сім'ю і дав зрозуміти, що немає нічого ціннішого за здорову дитячу посмішку без болю.

"Хвороба сина дала нам багато нових друзів, ми зрозуміли що ми єдине ціле, що є в світі хороші, добрі люди, ми зрозуміли, хто друг, хто наша опора, хто не кинув нас в біді. Шкода, що в нашій країні ще досі немає нормального лікування, що наші депутати роблять все можливе, щоб ніхто не вилікувався, ніби хочуть нас винищити. Але ми боремось, з останніх сил будемо битись, аби перемогти", - зазначає Світлана Гальчик.

"Таких як Рома, тисячі, повірте, всі вони потребують моральної і фінансової допомоги, тому не зупиняйтеся, творіть і далі добро, кожна ваша гривня, кожна молитва робить тисячі мам щасливими, адже немає нічого ціннішого дитячої здорової посмішки. Посмішки без болю", - додала жінка.

Довідково

Коли Роману Гальчику було 1,5 роки, батьки почали помічати судоми пальчиків у дитини. Звернувшись до лікарів отримали відповідь - переросте, пийте вітаміни. Батьків заспокоювали, що пройде, рекомендували приймати кальцій і магній. Влітку 2017 роки хлопчик почав скаржитися на головний біль. Незабаром з'явилася блювота, слабкість. Дитину направили в обласну лікарню. На КТ, МРТ виявили новоутворення. У середині вересня в Інституті нейрохірургії ім. Ромоданова пухлину видалили. З жовтня 2017 року Рома продовжив лікування у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку.

Допомогу на лікування можна перерахувати на картку ПриватБанку 5168757319064871 Юрій Гальчик (тато хлопчика).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Діагноз "Рак " поставили в 2017 році, після Мрт у Луцьку, коли йому було 3 рочки, а не 1,5) як ви вказуєте, в 1,5 рочки батьки помітили признаки, а лікарі Нововолинська не поставили діагноз і дорогоцінний час був втрачений.
Відповісти
Тим, хто сказав "Переросте", я б відірвав руки і ноги і не лікував би ......переросте
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні