На Волині розпочалася епідемія грипу, – МОЗ

1
0
На Волині розпочалася епідемія грипу, – МОЗ
У п'яти областях України, в тому числі й на Волині, епідемічний поріг із захворюваності на грип та ГРВІ перевищений на 16,8%.

Окрім Волині, про епідемію йдеться у Вінницькій, Житомирській, Рівненській та Хмельницькій областях, – повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

На грип та ГРВІ захворіли 258 036 осіб, із них 70% - діти.

"Досліджено 161 зразок матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ з недозорних джерел та в 74 випадках визначено РНК вірусу грипу типу В 4 випадках – грипу типу А. Досліджено 111 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ з дозорних джерел та в 27 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B, грип типу А не визначений", – ідеться у повідомленні.

З початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробила 181 081 людина.

Окрім того, зазначається, що зареєстровані два летальні випадки серед дітей до 17 років від грипу та риновірусної інфекції.

Нагадаємо, загальноосвітні навчальні заклади масово призупиняють навчальний процес у зв'язку зі значною захворюваністю учнів. Так, з 7 до 13 лютого на карантині перебували луцькі школи.

У володимир-волинських закладах карантин триватиме до 19 лютого.

У Нововолинську та селищі Благодатне через грип та "віруску" школярам продовжили карантин майже до кінця лютого.

Призупинений навчальний процес і у школах Ковеля.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що у Луцьку стала краща ситуація. В школах по пів класів дітей немає. Може варто призупинити процес зараження дітей. Чи школи важливіші за здоров'я нашого майбутнього????
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні