Дитина за 18 тисяч євро: Луцьк заполонили оголошення про сурогатне материнство

8
-7
Дитина за 18 тисяч євро: Луцьк заполонили оголошення про сурогатне материнство
Невідомі розвісили по Луцьку оголошення із пропозицією стати сурогатною мамою за 18 тисяч євро. На рекламах не вказано ані номеру ліцензії, ані адреси лікарні, лише мобільні номери.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Жінкам, готовим за гроші виносити біологічну чужу дитину, пропонують захмарні суми – 18 тисяч євро. Для сурогатного материнства необхідні жінки віком від 19 до 39 років.

Аби дізнатися про умови співпраці, журналісти зателефонували за вказаним на оголошеннях номером.

«З моменту позитивного результату з першого місяця вагітності ви починаєте отримувати по 400 євро щомісяця. На шостому місяці вагітності ви отримаєте 6200 євро, а 7-му, 8-му, 9-му місяці – знову по 400. І вже після народження дитини отримуєте за одну дитину 3600, а якщо двоє – 5600 євро.

З 28-го тижня ми оплачуємо для вашої дитини няню, а з 28-го по 32-й тиждень пропонуємо вам переїзд у Київ. І кожного разу, коли ви приїжджаєте, ми вам компенсуємо гроші за проїзд», - розповіла на іншому кінці дроту невідома співрозмовниця.

Тема сурогатного материнства – не дивина, інтернет так і рясніє оголошеннями схожого характеру. І якщо для когось мама на замовлення – порятунок від безпліддя, для деяких заможних пар це лишень дорога примха. В Україні така послуга набирає обертів: лише за 18 тисяч євро наші співвітчизниці можуть народити здорове немовля. І якщо для середньостатистичного українця це велика сума, то для іноземців - цілком доступна.

У телефонній розмові журналістам розповіли, що замовники - переважно іноземці: «Іспанія, Італія, Китай, Англія… багато країн, але українських пар немає».

Тим часом спеціаліст з акушерства та гінекології управління охорони здоров’я Волинської ОДА Роман Савка каже, що такі новаторства вже давно дійшли до Волині. Зокрема в нашій області дітей для іноземців уже народило кілька жінок.

«Програми сурогатного материнства як такої немає, але законодавчо це дозволяється. На Волині були випадки сурогатного материнства, але їх проводять у клініках допоміжних репродуктивних технологій. У нас така лікарня є в Боголюбах. Проте, як мені відомо, ця клініка жодного сурогатного материнства не проводила», - каже Роман Савка.

В Україні питання сурогатного материнства законодавчо не врегульоване. Враховуючи низький соціально-економічний статус громадян, така послуга в Україні може стати популярною. Проте зона ризику тут доволі широка. Перш за все, жінка, що погоджується виносити чужу дитину, ризикує власним здоров’ям, адже ніхто не гарантує благополучної вагітності, ніхто не може передбачити наслідки після пологів. І не відомо, до кого висувати претензії, якщо під час запліднення сурогатну маму, до прикладу, інфікують хворобою, ідеться у сюжеті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сурогатне материнство, це мабуть єдиний шанс для Українських жінок якось поправити своє економічне становище. Зараз дуже важкі умови життя. Я за допомогою програми сурогатного материнства змогла купити власне житло (звичайно певну суму ми додавали, бо хотіли 2-х кімнатну квартиру.). Знайшла я клініку в столиці. Умови програми мабуть були найвигідніші. Мені оплачували всі витрати, це і аналізи, і дорога та харчування. Звичайно були певні труднощі, я кілька разів спізнювалася на прийом (дуже далека дорога ,я сам аз Рівненської області), то скандал сильний був. Але, загалом пройшло все більш-менш. Гроші я отримала всі!
Відповісти
Ой, квартирне питання ,це мабуть найболючіша тема. Я коли йшла в програму сурогатного материнства, саме через гроші й наважилася. На зарплатню у нашій країні будиш жити все життя в коробці. Мені пощастило потрапити в нормальний заклад. Де звичайно правила й вимоги до сурогатних мам жорсткі ,але гроші платять чесно!
Відповісти
Я дуже б хотіла ,щоб нарешті врегулювали права сурогатних мам чинне законодавство! Тому, що зараз коїться повний безлад в цій сфері. Я планувала вступаючи в програму зробити пластику. В мене вроджена вада ,маю 4 соски! Ця операція коштує не дорого, але після пологів і грудного вигодовування дуже сильно змінилася форма грудей. Комплекси не давали нормально жити! Коли дізналася стільки можна заробити прийнявши участь у програмі сурогатного матернства, вирішила ризикнути. Знайшла здавалося не поганий центр. Обіцяли швидкий вступ до програми, і гонорар у 16-18 000$. Контракт я підписала дійсно швидко, але після переносу почався жах! Мене нудило до дня пологів, майже весь час провела під крапельницями. Замість обіцяних коштів, я отримала лише 8 000 $. Клініка вирішила мене штрафувати незрозуміло за що. Дівчата, будьте обережними йдучи в програму сурогатного материнства, уважно вивчайте відгуки про центр який Вас цікавить.
Відповісти
Я вообще не знаю как держит мир таких афиристов ,на которых я попалась пол года на зад. Подруга недавно прошла успешно програму суррогатного материнства в одной из клиник Киева, смогла купить шикарный автомобиль, плюс ко всему поехали за границу на оставшыеся деньги всем семейством. Вот и подумала, а чём я хуже , нашла клинику где пообщещали в два раза больше денег даже! Вот то думала утру ёй нос! Но как оказалось ,я зделала огромную ошибку! После участия в програме ,у меня начались осложнения, страшный воспалительный процес. После родов не вышла полностью плацента. Прийшлось удалять матку. Никому не пожелаю такого кошмара, как мне прийшлось пережить! Моя алочность и зависть сыгли злую шутку!
Відповісти
Ой дівчата, я взагалі попала в жахливу історію! Вирішила стати сурогатною мамою на свою голову! Думала грошей підзароблю ,провидем з чоловіком парове опалення в хаті, удобства зробимо. Але на 38 тижні вагітності біологічні батьки дитини просто зникли, в клініці сказали ,що таке буває. Вони просто передумали. Я думала, що з глузду з'їду! Довелося залишити малюка в пологовому, звісно що ніяких коштів я не отримала!
Відповісти
Я взагалі дуже шкодую ,що пішла в програму сурогатного материнства. В нас з чоловіком висів кредит 7 років, брали його іще на весілля. Думала зароблю грошей, погасимо його і заодно з'їздимо в Турцію усією сім'єю. Але після пологів мені довелося вибивати із центра гроші! І то не заплатили й половини від обіцяного. Якби ж я знала, що так станеться нізащо не пішла б в той заклад!!!
Відповісти
Сурогатне материнство, це звичайно дуже добре, але потрібно бути обережному із клініками. Зараз багато закладів наживаються на дівчатах. Бо сурогатною мамою частіше за все стають жінки не з благополучних родин. І не від гарної долі! Дівчат іноді взагалі кидають на гроші, не заплативши і копійки. Я таких історій безліч по форумах читала!
Відповісти
Може комусь і пощастило ,але я повністю розчарована в одному із столичних центрів репродуктивної медицини. Коли вступала в програму, обіцяли чималеньку суму грошей. Але по факту були постійні черги, путанина з записом і документами. Але в кінці мене просто шокував мій гонорар! Не доплатили 900$!!! І що ти кому доведеш ,коли в Україні сурогатні мами не мають майже ніяких прав!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні