Фейсбук засудили за незаконне використання персональних даних

1
8
Фейсбук засудили за незаконне використання персональних даних
Німецький регіональний суд визнав використання Фейсбуком персональних даних незаконним, оскільки компанія в ряді випадків не питає для цього відкритого дозволу.

Федерація німецьких споживчих організацій (VZVB) повідомила, що деякі налаштування Facebook, встановлені за замовчуванням, порушують споживче законодавство і що суд визнав частини згоди на використання даних недійсними.

Про це повідомляє Еспресо.

“Facebook приховує налаштування за замовчуванням, які порушують конфіденційність, і не інформують про це користувачів при реєстрації”, – каже Хейко Дуенкель, експерт по судових питань в VZVB.

VZVB опублікував копію рішення на своєму веб-сайті. Представник суду підтвердив, що рішення було винесено, але відмовився від подальших коментарів.

У Фейсбуці заявили, що оскаржуватимуть рішення суду. Проте компанія оновить свої рекомендації щодо захисту даних і умови обслуговування, щоб вони відповідали новим правилам ЄС, які повинні вступити в силу в червні.

Фейсбук, який налічує понад 2 мільярди користувачів по всьому світу, вже стикалася з критикою з боку німецьких органів з питань конкуренції через обробку персональних даних.

Федеральне управління по боротьбі з картелями заявило в грудні, що воно заперечує проти того, як Фейсбук отримує доступ до даних третіх осіб при відкритті облікового запису. Зокрема, мова йде про сервіси, що належать компанії – WhatsApp і Instagram. Більш того, Фейсбук бачить, якими сайтами користуються її клієнти.

Одна з проблем, на яку вказує група із захисту прав споживачів, полягає в тому, що в Facebook Messenger була попередньо активована послуга, яка розкриває місце розташування того, з ким ведеться чат. Крім того, в налаштуваннях конфіденційності вже позначені пункти, які дозволяють пошуковим системам швидко знаходити профіль користувача.

Нещодавно Фейсбук став рекламувати користувачам VPN-додаток Onavo, яку купила в 2013 році. Крім того, що компанія офіційно не розкриває зв’язку з Onavo, додаток ще й шпигує за тим, якими сайтами користується людина, його встановив.

Ще в дев’яностих регулятори почали боротися з використанням сайтами “cookies”. В Європі діє жорсткіше законодавство з цього приводу, зобов’язуючи компанії в чіткій і офіційній формі запитувати дозвіл на їх використання. Facebook, очевидно, навчилася отримувати дані про третіх осіб без cookies, що і викликало занепокоєння у регуляторів.
Теги: фейсбук, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай до северодонецьку идуть звидки ци лярви вилезли реги аналjв
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні