Успішний волинський аграрій в юності підміняв доярку

3
3
Успішний волинський аграрій в юності підміняв доярку
Директору сільськогосподарського підприємства «Рать» Віктору Шумському у юності довелось підмінити на роботі доярку.

Про це розповіла його мама Галина Шумська газеті «Слава праці».

«Не скажу, що купалися наші сини у розкошах, жили, як і всі сільські діти. Хоча Вітя був не такий як всі. У ньому було більше доброти, дитячої розсудливості, дорослої відповідальності, а ще – поваги до старших», - пригадує жінка.

«Пам’ятаю, жив по-сусідству дід Трохим, і як тільки він береться до роботи, Вітя тут як тут і проситься допомогти. Усміхається і каже до мене: «Мамо, що знову будете казати: Вітю, хорошенько роби». Не цурався він змалку ніякої роботи: чи то по господарству підсобити, чи на городі прополоти, чи квасолю допомогти обривати. Ходив із дядьком Фірком на ферму, вставав о шостій ранку і тільки його бачили», - додає Галина Шумська.

«Пригадую, як наша родичка Маруся, яка працювала дояркою, хотіла піти на весілля, а заміни не було. Виручив наш Вітя, який мав на той час 14 років. І корови подоїв, і цідилки поправ так, що ще не кожна жінка зможе. Не раз чули ми слова вдячності за нашого сина від тодішнього голови колгоспу Івана Петровича Федорчука», - каже мама відомого нині аграрія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хороша людина дійсно
Відповісти
Молодець
Відповісти
Я ваша фанатка
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні