Не справляються зі снігом: із ковельськими комунальниками через суд хочуть розірвати договір

0
-6
Не справляються зі снігом: із ковельськими комунальниками через суд хочуть розірвати договір
У Ковельській мерії не задоволені тим, як ТОВ «КП «Верес» прибирає місто від снігу. Із комунальниками хочуть розірвати договір.

Про це повідомляє Про Ковель.

За словами начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства міськвиконкому Андрія Стернічука, він підготував акти-претензії до обслуговуючого підприємства, яке на початку цього року з-поміж інших видів комунальних робіт на конкурсних торгах, виграло й утримання в зимову пору року доріг. Отож тепер саме «Верес» зобов’язане прибирати місто від снігу. Зокрема, слідкувати за тим, щоб чистими були доріжки в парках, місця загального користування, автобусні зупинки, проїжджі частини міста, а також посипати очищені місця піщино-соляною сумішшю.

У мерії з початку року постійно нарікають на незадовільну роботу комунальників з КП «Верес». Була створена й спеціальна комісія, яка визначала якість виконаної роботи «Вересом». Її підсумок: члени комісії залишилися невдоволені побаченим.

На профільних нарадах постійно заслуховують директора по комунальному господарству ТОВ Олександра Балака. Зокрема, минулого тижня на нараді керівників комунальних підприємств міста О.Балаку знову довелося вислуховувати нарікання на діяльність «Вереса» щодо очищення Ковеля від снігу. Однак комунальник теж не мовчав.

«Всього передбачено в бюджеті 746 тонн піщано-соляної суміші, із них – 610 тонн піску і 136 тонн солі. В попередні роки ми замовляли завжди 2,5-3 тисячі тонн піску і 4-5 вагонів солі. Чотири вагони ми мішали, один – ставили в резерв, по 10 тонн ЖЕКам дати, щоб вони не однією сіллю посипали. І в розрахунку передбачено на чотири місяці наші витрати, які згідно терміну завдання, вартість тендера 529 тисяч гривень», - пояснював пан Балак.

«Зимову утримання. 26 днів із тридцяти не робили нічого, посипали чотири дні на місяць і хочете забрати місячне призначення. Якщо буде великий снігопад, то ви хочете сказати, що заберете річне призначення? І на що тоді той тендер проводити?» - нарікав на роботу «Вереса» заступник міського голови з комунальних питань Андрій Товстига.

«У тендері були умови: скільки тисяч метрів квадратних очистити і скільки посипати, скільки піщано-соляної суміші. Тендер – занижений, об’єми – занижені», - констатував Балак.

«Ви виграли тендер на півмільйона. І хочете сказати, що тендер був занижений?» – здивовано на емоціях вигукнув Андрій Товстига.

«Ні. Тендер на один мільйон був, але були занижені розхід піску і 136 солі. Цей об’єм нас задовольняє на 529 тисяч», - поспішив заперечити головний комунальник «Вереса».

Чиновники з мерії також були невдоволені тим, що техніка підприємства запізно виїжджає зі своїх гаражів, а отже постійно із запізненням «береться» за очищення міста від снігу. За словами Андрія Товстига, до роботи вона переважно приступає близько 10-ї години ранку.

На такі нарікання Балак відреагував миттєво. Він зауважив, що до «Вереса» у чиновників «предвзяте ставлення».

«У мене з самого ранку, в міського голови – червоний телефон від повідомлень про погано очищені дороги, місця загального користування, роботу світлофорів. А ближче до обіду вже починають мені телефонувати і депутати. То це не предвзяте відношення. Почуйте нас», - мовив Андрій Товстига.

Отож у мерії твердо вирішили через судову інстанцію таки розірвати договір з ТОВ «КП «Верес» принаймні щодо такого виду комунальних робіт, як зимове утримання доріг.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні