Скільки у Луцьку платитимуть за оренду на Старому ринку

4
1
Скільки у Луцьку платитимуть за оренду на Старому ринку
Підрахували, скільки підприємцям, які розірвали договір з облспоживспілкою, доведеться платити за оренду місць новоствореному КП «Луцькі ринки».

Про пише Район.Луцьк.

Нагадаємо, у січні депутати міської ради погодили створення комунального підприємства «Луцькі ринки». Натомість частина підприємців запевняє, що з ними це питання не обговорювали і втягують у війну мерії з облспоживспілкою.

За словами представника облспоживспілки Ігоря Гринчука, орендна плата за метр квадратний на ринку не буде 90 гривень, «укропівська» більшість не повністю підрахувала витрати. При тому, зі слів депутата міськради Бориса Смаля, основні витрати підприємства – це зарплатня для п’яти працівників підприємства, 20 тисяч на прибирання, 32 тисячі на охорону, тобто, це не всі витрати.

«Ми підрахували, що орендна плата за землю буде складати 510 тисяч 738 гривень, прибирання 240 тисяч гривень, охорона 384 тисячі гривень, заробітна плата – 360 тисяч і нарахування заробітної плати – це 79 тисяч 20 гривень. Тобто всього витрат буде один мільйон 573 тисячі 938 гривень», – констатував Гринчук.

Отож, якщо всі витрати поділи на кількість місць і на площу (0,59 гектара), то разом із ПДВ за орендну плату одного метра квадратного на ринку треба буде платити 95 гривень 86 копійок. Тобто це вже не 90 гривень, як говорили «УКРОПівці». Всі ці підрахунки – це по тій земельній ділянці Центрального ринку (1642 квадратних метри), на яку закінчився договір оренди.

Як зазначив Ігор Гринчук, у 2017 році облспоживспілка сплатила до бюджету в загальному 13 мільйонів гривень. При тому за нерухоме майно, зокрема за орендну плату й податок на землю – 7,8 мільйонів.

«Можемо сказати те, що ні одне комунальне підприємство, яке створять, не заплатить того податку в бюджет, що облспоживспілка. Тому що вона платить дуже великі податки до місцевого бюджету, та й в державу зокрема», – пояснив Гринчук.

Тому облспоживспілка просить одне: дати їй довгострокові договори оренди. Адже якщо вони будуть, то в облспоживспілки буде стимул вкладати великі кошти для розвитку ринків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому вказали витрати на охорону,адже ми платимо за охорону "Скорпіон-серсвісу"?
Відповісти
Чому так мало платити? Тут же парк - зелена зона, що свіже повітря подешевшало,?
Відповісти
А до цього часу чому гроші в ринок не вкладали а по карманах розсовувпли
Відповісти
Ех,шефу земельку не вдається замутити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні