2018-й можуть проголосити роком утвердження української мови

0
3
2018-й можуть проголосити роком утвердження української мови
Колишні Президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко закликають нинішнього главу держави Петра Порошенка оголосити 2018-й Роком утвердження державної мови.

Про це йдеться у відповідному зверненні, - пише Укрінформ.

"Звертаємося до вас із проханням підтримати ініціативу щодо оголошення 2018 року - Роком утвердження державної мови. Із непохитною твердістю стверджуємо, що цей крок зміцнить фундамент української державності у такий буремний час нашої історії, сприятиме консолідації суспільства та покаже нашим закордонним партнерам нашу твердість та впевненість у власних ідеалах", - наголошується у зверненні.

На переконання авторів звернення, в умовах гібридної агресії проти України, загрози порушення цілісності її території надзвичайно важливим об'єднуючим фактором протидії цьому є утвердження державної мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

Колишні президенти висловили сподівання, що Порошенко підтримає зміцнення позицій державної мови в усіх інститутах влади та в усьому публічному просторі Української держави фактом проголошення Року утвердження державної мови.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні