Назвали попередню причину загибелі зубра на Волині

1
6
Назвали попередню причину загибелі зубра на Волині
Директор приватного мисливського господарства Ігор Миколайчук каже, що ветеринари, які оглянули тіло зубра, попередньою причиною його смерті вважають сепсис, тобто зараження крові.

Про це ідеться у повідомленні Громадського.Волинь.

За словами директора, після розтину ратиці виявили, що рана зубра гноїлася, від чого почала розкладатися кістка. Через зараження крові органи тварини не витримали та відмовили.

Нагадаємо, увечері, 8 лютого, в 36-му кварталі Муравищанського лісницва на території ТзОВ «Майдан мисливський» виявили мертвого зубра.

Раніше у Звірівському лісництві, що у Ківерцівському районі, лісівники зафіксували хворого зубра на фото. Тварина ледве ходила. Мала травмовану ногу.

Фахівці схилялись до думки, що це проста травма. Однак природоохоронці не відкидали, що вона може бути отримана від мисливської петлі або від кулі.

26 січня травмованого зубра таки знайшли. Фахівці "Цуманської пущі" та екологи натрапили на нього поблизу урочища "Німці".

Читати також: "Як у волинських лісах пораненого зубра шукали. ФОТОРЕПОРТАЖ"

Керівник Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща" Ігор Квач розповів, що зубр загинув, бо його не прийняло стадо і затовкло.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Свідомо вбили тварину. Верх цинізму. Доспостерігалися. Робити треба було щось, а не спостерігати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні