Повідомили, скільки автомобілів на «бляхах» їздить дорогами України. ІНФОГРАФІКА

1
-1
Повідомили, скільки автомобілів на «бляхах» їздить дорогами України. ІНФОГРАФІКА
У 2017 році в Україну були завезені понад 958 тисяч так званих «євроблях»: 748,9 тисячі потрапили до країни в режимі «тимчасового ввезення» й майже 210 тисяч були ввезені в режимі «транзиту».

Станом на 31 січня 2018 року на території України перебувають понад 425 тисяч авто з іноземною реєстрацією, з них 246 тисяч – незаконно, - повідомляє Слово і Діло.

Власники авто з єврономерами вимагають, щоб в Україні зменшили, а краще взагалі скасували розмитнення вже придбаних європейських машин. Своєю чергою власники іномарок, що придбали їх в офіційних салонах або сплатили мито на кордоні, вважають таку вимогу несправедливою.

Проти зменшення податків жорстко виступають українські «бізнесмени» – власники литовських та інших фірм, які налагодили ввезення авто на «бляхах» через нерезидентів і беруть за свої послуги 900-1400 євро, вважає гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

«Проти також їхні провладні кришувальники-правоохоронці, митники та лобі у ВР. Адже якщо зробити адекватне розмитнення приблизно в 1400 євро, то громадяни оберуть чесне розмитнення, а не віддадуть 1400 євро цим «бізнесменам», – впевнений Назаренко.

Однак річ не лише в чиємусь бізнесі, але й у неможливості притягнути до відповідальності водіїв «євроблях».

«Власники таких авто в разі ДТП можуть тим чи іншим способом уникнути відповідальності. Адже рух більшості таких авто не відстежується правоохоронними органами й не контролюється митниками. Знайти за кордоном особу, яка надала дозвіл на використання іномарки, практично неможливо», – вважає політичний експерт Олександр Радчук.

До того ж часто європейці позбавляються старих іномарок, тому що вони не відповідають екологічним стандартам ЄС. А в Україні особливо не перевіряють, наскільки сильно забруднює авто навколишнє середовище.

Теги: бляхи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
насправді нас 20милионив, нименьше.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні