--> Засудили волинянина, який убив штахетом дружину | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Засудили волинянина, який убив штахетом дружину

1
4
Засудили волинянина, який убив штахетом дружину
Суд ухвалив вирок щодо мешканця села Фаринки Камінь-Каширського району Сергія Шуміка, який штахетом убив свою дружину.

Справу розглядали у п’ятницю, 2 лютого, під головуванням судді Бориса Гамули, - повідомляє Район.Камінь-Каширський із посиланням на сайті Судової влади України.

Підсудного визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначили покарання у виді позбавлення волі терміном на дев’ять років.

Нагадаємо, 11 листопада 2017 року у селі Фаринки п'яний 35-річний чоловік посварився з 29-річною дружиною та побив її до смерті. Зловмисник завдав жінці тілесних ушкоджень дерев’яним штахетом. Внаслідок отриманих травм вона померла на місці.

Оцінюючи досліджені під час судового розгляду докази з точки зору їх належності, допустимості, достовірності та достатності, суд установив, що обвинувачений Сергій Шумік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 121 КК України, оскільки заподіяв своїй дружині умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило її смерть.

Суд врахував ступінь тяжкості та суспільну небезпеку правопорушення, обставини його вчинення, особу винного, зокрема його негативну характеристику за місцем проживання, те, що він уперше притягується до кримінальної відповідальності, свою винуватість у вчиненому визнав лише частково, що не може свідчити про його щире каяття у скоєному, наявність на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей.

Тож суд дійшов висновку, що призначення покарання лише у вигляді реального позбавлення волі термном ближче до максимальної межі санкції статті, за якою він притягується до кримінальної відповідальності, буде необхідним і достатнім для його виправлення та запобігання нових злочинів.

Також суд врахував відсутність пом’якшувальних покарання обставин та наявність обтяжуючої покарання обставини – вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння.

Вирок наразі не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

До набрання вироком законної сили суд залишив раніше обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шумики всі жорстокі, як шакали. І ті, що в Луцьку - прокурори, "заслужені" журналісти, менти. Це з того ж гніздечка.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні