--> «За кордоном ніхто не обідає годину, як в Україні», - Олена Твердохліб | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«За кордоном ніхто не обідає годину, як в Україні», - Олена Твердохліб

36
-16
«За кордоном ніхто не обідає годину, як в Україні», - Олена Твердохліб
Українці працьовиті за кордоном, але не вдома. Тут вони просто «відсиджують» свої години.

Про це голова Княгининівської об’єднаної територіальної громади Олена Твердохліб розповіла в інтерв’ю «Першому».

«Українська система соціальних пільг зробила так, що люди не хочуть працювати. Насправді роботи – купа. Але чомусь усі ті, хто хоче себе проявити, їдуть за кордон, не розуміючи, що там умови праці – інші, як і інтенсивність роботи», - зазначила очільниця громади.

«Кажуть, що українці – працьовитий народ. Згідна, але він працьовитий за кордоном. Вдома він не працьовитий, бо є сім’я, друзі, на роботі може не сильно підганяють, а усвідомленого поняття того, що я повинен працювати продуктивно, а не просто відсиджувати свої години, немає», - додала вона.

В той же час, зі слів Олени Твердохліб, за кордоном максимально використовується робочий час.

«Обідня перерва у них – півгодини, а не година, як у нас, під час якої можна поїсти і заснути. Вони не кавують і не їдять годинами в робочий час!» - наголосила Олена Твердохліб.

«Приємно чути зараз від людей, що робота є і в Україні, головне не лінитися. Погоджуюся з думкою, що не бачить роботи той, хто не хоче працювати», - резюмувала очільниця громади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зп бармена в Украине-7тис.грн.,а в Польше-20тис.(мінімум)Какие будут Ваши аргументи?(патріотизм-не аргумент).
Відповісти
Підтримую вашу позицію.
Відповісти
Кожен судить по собі! В мене роботи багато, обідаю годину, отримую зарплату, і не шарюсь зовсім.А вона судячи з всього тільки каву п'є і обідає.
Відповісти
а чому людина повинна працювати тут з такою ж інтенсивністю як за кордоном, на аналогічній роботі, та отримувати за це вдвічі менше????
кожен хоче заробляти більше, і від того, що ти замість того щоб пити каву і обідати реально вкалуєш цілими днями тобі ніхто не доплачує...всеодно будеш отримувати таку ж зп, як і твій колега, що пів дня в носі колупається...
Відповісти
польський обід на сезонці - година. якраз година.
Відповісти
ця цьоця шось читала про поняття сієсти на заході? кєровніца, блін...
Відповісти
цьоця не читатєль, цьоця язикотрєпатєль!
Відповісти
ВИ БУДЬТЕ ОБ"ЄКТИВНІ .ЯКА ТАМ продуктивність праці в нас ? ДЕНЬ до вечора на багатьох роботах .
Відповісти
ну, так працюють в основному держслужбовці... ви на будь-яке виробництво (не державне) сходіть і побачите зовсім іншу картину
Відповісти
Так за кордоном на посадах працюють люди з вищою освітою і досвідом керівної роботи , а не швеї.
Відповісти
Зарплата сварювальника на Модерні 15 тисяч. Але совки ліняться і вимагають пільги.
Відповісти
Зарплата ЗВАРЮВАЛЬНИКА в Гданську з повним соц.пакетом 5тис.зл.(40тис.грн.)сусід працює 2роки-повертатись не збирається!
Відповісти
а що я тут забув?
Відповісти
У Луцьку життя дешевше ніж у Гданську.
Відповісти
та ну????? ти в польщі був??????
Відповісти
не говоріть дурниць,у всіх обідня перерва різна:у мого чоловіка-година,у мене інший час,у інших професій-інша.
якби я мала змогу працювати в Україні і отримувати за це гроші,-я ніколи б в світі не залишила маму і доньку одних.за зароблені гроші за кордоном ми заплатили велику ціну-розлука з нашими рідними.я в минулому медик,чоловік також майстер у своїй справі,але ми все життя знімали квартиру..ні один рядовий медик чи вчитель не купить за зарплату ні квартиру,ні меблі.а комунальні послуги?!!а гаряча вода по графіку?!!не говорячи вже про відпочинок.
Відповісти
Це де так за кордоном обідають 30 хв.?
Відповісти
В сільській раді то таки правда так,треба їм взагалі обіди відмінити. За кордоном за добре виконану роботу тобі грошей накинуть,а в нас максимум дадуть відгул. Зарплату на шахті по півроку затримують,а платіжки за газ приходять на місяць вперед,бо ще ж може здохнеш,то не заплатиш.
Відповісти
Обід 30 хв. - можна, але більше всерівно не доплатять поліщуки. А Ірина: бла,бла, бла і крапка, а коли зроблять дороги, щоб можна було пройти без чобіт.
Відповісти
Проте треба подивитися на умови та заробітну платню. В Україні так працюють як і платять. Тому більшість хоче отримувати нормальні кошти, щоб вистачило на прожиття сім'ї, а не її виживання. Коли діти підростають, у Європі батьки забезпечують їх як мінімум квартирою, а в нас що? Скоро всі повиїжджають закордон і залишаться лише бабусі-дідусі й діти. Молодь не хоче працювати за "копійки".
Відповісти
За кордоном працюєш важко, але хоча б знаєш для чого. Це як в роки кріпацтвава.. Тоді роботи також не бракувало.. Робота є завжди тільки платять не завжди як кваліфікованому працівнику. Скоріше як кріпаку
Відповісти
Скажу вам так, все залежить від особи, є люди працьовиті, що тут, що там. Поляки в свою чергу думають, для чого нам тут працювати, коли можна далі поїхати в Скандинавію , або глибше в Європу і теж заробляти більше ніж в Польщі. І виходить така тенденція, що їх молодь їде на захід в европу, а ми заміняємо їх робочі місця. Але не зважаючи на це все, відношення до українського народу тут двояке, хоча Польща на даний момент не зможе функціонувати без нас. І загалом доля правди в статті може й є, але як вона провела сегментацію населення, хто в Польщі тяжко працює ?? Лише та категорія людей, які не змогли пройти асиміляцію, бо я досить часто чую і бачу, що наші люди кажуть " для чого мені вчити польську" " не цього робити я не буду, бо не вмію і не хочу" і тд. Так що, на мою думку, більше залежить від вас самих , чим від бюрократії, роботодавця , поганих умов праці . Хто захоче , то зможе обігнати середньостатистичного поляка і вийти навіть на вищий рівень.
Відповісти
Якщо ви працюєте нелегально на якійсь рабській роботі, то звісно саме так і буде. В Польщі, наприклад, в мене був 8годинний робочий день і обідня перерва 1 година, яка включалась в робочий час. В Україні ж на практиці 1 година перерви не включається в робочий час і ти працюєш 9 годин, хоча по українському законодавству має включатись.
Відповісти
Так за кордоном обід короткочасний..Але зазначу що зарплати відповідно не такі як в Україні а вищі в багато раз!!! А так в людей які працюють в Україні на такі зарплати "маленькі "-відповідно і продуктивність така..Наші Українці і на нашій землі відповідально б відносились до своєї зарплати, але зарплати не відповідають Курсу Долара, Прожиткових цін.!!!
Відповісти
Чого дорогі дописувачі ви ще тут! Успіху Вас у польщі! Чого вертаєтесь назад в Україну? Їдьте з кінцями коли так вам у польщі добре!купуйте там житло і живіть там!
Відповісти
ніхто й не каже що там прямо аж так добре...більшість людей туди їде з елементарною метою - заробити...в Україні стільки не заробиш і це факт...звичайно є такі професії де це можливо, але треба розуміти, що все населення на них ніяк не може працювати...люди хочуть жити і не думати на роботі в Україні де б ще підзаробити, бо не вистачає зарплати...думаєте отак легко залишати рідних і їхати туди де тебе ніхто не чекає???
та була б змога в усіх заробляти нормальні гроші в Україні і жити, а не виживати ніхто б і не думав навіть про ту Польшу...де звичайному вчителю, шахтарю, медику і решті гроші брати скажіть...хто ж буде жити на таку зарплату з такими цінами і комунальними...це просто заробити і віддати...існування, якщо коротко...
Відповісти
Повертаємося бо тут родини,які не взмозі виїхати з нами... Трохи мисліть глобальніше... А то якась не відома агресія...Ви сидите на Україні і з своєю працею скільком людям допомогли?Крім себе звісно...Своїм виїжджанням і поворотом ми хоч трохи території рідного краю допомагаємо.Стараємось щось побудувати,навіть у дворі,але все таки хоч щось робимо...А Ви,що направду, зробили?Це питання без відповіді,бо бачу що сенсу Вам на нього відповідати немає.
Відповісти
Чудовий допис з фесбуку: Про неспроможність.
Поляки, важко попрацювавши на більш спроможні народи, верталися та вкладали гроші в різноманітні бізнеси - від литва пластмас до ягідників, на яких зараз горбатяться українці. Українці зароблене за кордоном витрачають на розкішні паркани, квартири у Франику, найбільш розвинені - відкривають черговий, стопіісятий магазин секонд-хенду або будматеріалів в рідному райцентрі.
Навіяно Захаром, що півроку роботи на поляка конвертував в 100 метрів паркану, і це - один з найпритомніших в селі.
Для тих, хто важко вкурює, пояснюю:
Захар міг би на ці гроші винайняти репетиторів англійської-німецької та математики, щоб дитина вступила в німецький університет - на шару, як моя вступила в Гаазі. Вивчити малого в польському коледжі колійовому - все краще, ніж в рівненському водоуніверситеті, посадити ягідник, купити десять породистих корів та делавалівську доїлку у до них, поставити сироварню, посадити два гектари саду, збудувати бунгало для туристів на літо.
Дзуськи. Паркан. З трьох видів каменю.
Сотні мільярдів баксів за 25 років цей народ інвестував у булшит:((
Відповісти
а потім прийде дядя і скаже шо то не Захарове, а його...і ваш Захар, в кращому випадку, лишиться з "голою дупою", в гіршому ж - безвісти зникне...
Відповісти
Ти з легкістю заробиш на квартиру чи на якісний автомобіль чесною працею в Україні?А там без проблем !То де дешевше?
Відповісти
У нас кажуть-якщо не знаєш то не пі:зди,ти зарплату платиш малу,ставай та сама ср:кой шивели
Відповісти
Я звичайно перепрошую,але я обурена читаючи на Вашу статтю. Ви самі зазначаєте,що люди мають батьків сім'ю.За якими потрібно доглядати.А питання за що Ми маємо це робити? Якщо ти сиараєшся того ніхто не цінить,а навпаки батогами б'ють... Стосовно обіду на роботі в Польщі не сперечаюсь можливо це і пів години,але кожну годину яку ти на роботі оплачують,а не як у нас на держ роботах кінець о 18.00, а начальство ще сидить от і ти мусиш,і ніхто тобі не оплатить того....Чи якщо накидали стільки роботи, що ти і обіду не маєш і сидіти до пізна мусиш,бо скинули роботу якоїсь дочки чи сина...Це нормальне ставлення!?Я можу довго розповідати,але усе це безсенсу...Прошу лише одного:"Не гнобіть Українських людей та Україну!Бо ми насправді на даний час,по Нових законах просто Виживаємо!"Дякую за увагу.
Відповісти
"ти мусиш,і ніхто тобі не оплатить того....Чи якщо накидали стільки роботи, що ти і обіду не маєш і сидіти до пізна мусиш". Ви про що? Коли не прийдеш то вже обід, то ще обід. В п'ятницю скорочений день.
Відповісти
Порівняйте зарплату в Україні і в Польщі, наприклад. Тоді побачите де хочеться працювати а де просто відсидіти. Я зараз в Німеччині я б на Україні так не робив як тут тому що тут я 35000 заробляю а в Україні я би получав 3500 на навіщо мені напрягатись на Україні??!
Відповісти
Якщо було б за,що працювати,то невідсиджувпли б.Змотивуйие людей зарплатнею,а хто захоче працювати 8 год за 3000грн на місяць з такими то цінами.
Відповісти
Зайдіть в сільську раду в них цілий день обід! А заробітна плата залежить від кількості виділених учасників потрібним людям!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні