Смертельна аварія у Харкові: Зайцева може уникнути максимального покарання

3
6
Смертельна аварія у Харкові: Зайцева може уникнути максимального покарання
Адвокатка Олени Зайцевої, яка в'їхала у Харкові в 11 людей, заявила про пом'якшувальні обставини. Йдеться про каяття її підзахисної і добровільні компенсації родинам загиблих та постраждалим.

Якщо суд візьме це до уваги - вирок суду може бути поблажливішим, чого найбільше бояться родини загиблих, - пише ТСН.

Нагадаємо, у грудні 2017 року учасниця Харківської аварії Зайцева зробила несподівану заяву у суді: "Ніколи більше не сяду за кермо. Я не хотіла, щоб так сталося. Я визнаю свою провину. Я готова нести відповідальність і готова понести покарання, яке дасть мені суд", - сказала вона.

Це каяття насторожило всіх, хто стежить за справою. Родичі тих, чиї життя розчавила автівка Зайцевої, повідомили, що каяття з’явилося одразу після того, як мати підозрюваної розіслала потерпілим по 50 тисяч гривень компенсації. Батьки загиблих повернули гроші після того, як чеки від благодійних внесків слідство почало докладати до матеріалів справи. Після щиросердного каяття, вони, за словами адвокатки Зайцевої, можуть стати добровільним відшкодуванням збитків. Це вже одразу дві пом’якшувальні обставини, які можуть зменшити кількість років у вироку.

Утім, пом’якшувати чи не пом’якшувати вирок вирішить суд, коли завершиться слідство.

Адвокатка Зайцевої Юлія Козир повідомила, що день перебування в СІЗО рахується, як день відбування покарання після вироку. Після того, як мине половина терміну, Олену можуть відпустити умовно-достроково.

Геннадій Дронов, якому теж призначили майже 2 місяці перебування у СІЗО, є учасником резонансного ДТП. Він може розділити вину за смерті шістьох людей разом із Зайцевою. На відміну від Олени він не визнає провини і не погоджується із рішенням суду - тримання під вартою. Апеляцію цього тижня він програв і тепер має сидіти у СІЗО.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року у Харкові на вулиці Сумській сталася смертельна аварія. Автомобіль "Лексус", за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, в'їхав у натовп людей - п'ять людей загинули, ще шестеро поранені.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де коментатори ? Пішли запасатись г@мном щоб кинути чергову порцію в новинах з єврономерами ? )
Відповісти
Авто Зайцевоі і Дронова були на єврономерах, за кермом знаходились невстановлені громадяни Литви і Польщі. Треба як в США - вироки плюсуються і не відмажешся. Зараз за законом кобили троянськоі (Савченко) випустять.
Відповісти
Вы действительно понимаете что творится в Украине?!
У меня есть чувство нам подсовывают какие то левые новости и мы часто не получаем информацию из первоисточника.
Перебрав множество источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где вижу что журналисты дают хоть какую то реальность в которой живем.
Очень важно в современном мире отбирать качественные средства массовой информации.
Вот еще одна свежая статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/kakogo-chisla-soborovanie-provoditsya-v-2020-godu/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні