Чому у луцьких таксі не дають чеки

5
-2
Чому у луцьких таксі не дають чеки
Ми всі пам’ятаємо загальновідому фразу: «Наші люди в булочну на таксі не їздять». Втім, зручність громадського транспорту ніяк не зрівняється із комфортом та умовами поїздки в таксі. Чимало людей користується послугами служб таксі у робочих поїздках, а тому керівники щоразу вимагають від них чеки для звітності.

Однак, що робити, коли водії відмовляються видавати роздруківку із вартістю поїздки, мотивуючи це тим, що у їхній службі такого «сервісу» не передбачено.

Журналісти «Волинь24» вирішили дізнатися, чи зобов’язаний водій служби таксі видавати чеки клієнтам і що робити, коли пасажиру відмовили на прохання видати чек.

ЛІЧИЛЬНИК З ПРИНТЕРОМ - НЕ ВИМОГА, А БАЖАННЯ СЛУЖБИ

Начальник управління «Укртрансбезпеки» у Волинській області Володимир Степанов зазначає, що, згідно з законодавством, водії таксі повинні видавати чек. Однак це можуть робити тільки ті таксисти, у яких є таксометр із такою функцією.

«У автомобілі повинен бути таксометр, який має показувати кілометраж поїздки, вартість одного кілометра. Деякі таксисти встановлюють таксометр і лічильник з принтером, який забезпечує друк чеків. Однак законодавство не вимагає цього, тому не у всіх службах таксі є такі прилади»,- коментує Володимир Степанов.

Чиновник каже, що інформацію про те, чи видає конкретна служба таксі чеки – треба попередньо з’ясовувати у диспетчера. Зі слів Володимира Степанова, пасажир, якому відмовились видати чек, все одно повинен оплати поїздку, мовляв послугу доставки таксист виконав.

ВИДАВАТИ ЧЕК ТАКСИСТИ НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНІ

Голова ГО «Волинська асоціація перевізників таксі» Сергій Романчук підтвердив, що у законодавстві немає чіткого наказу про те, що кожне таксі мусить видавати чек.

«Таксисти можуть видавати чеки, але їх не каратимуть, якщо у їх автомобілі немає лічильника з принтером. Головне, або таксометр був. В законодавстві ж немає чіткого розпорядження, виписки про те, що таксисти мають видавати чек. Якщо ж треба документація, запитайте у службі, де викликаєте авто», - каже Сергій Романчук.

НЕМАЄ ЧЕКУ - НЕ ПЛАТИ

Керівник служби «Люкс таксі» Ігор Рицко натомість розповідає, що саме ліцензія вимагає у служби таксі наявності таксометра та лічильника з принтером. З його слів, усі легкові автомобілі «Люкс таксі» забезпеченні потрібним обладнанням, а тому пасажири, які користуються цією службою, можуть отримати чек.

«Якщо служба вимагає – в авто встановлюють лічильники із принтером, якщо ж ні – то пасажир оплачує вартість поїздки, визначену таксометром», - коментує керівник «Люкс таксі».

Водночас у службі «Морячок» існує правило: немає чеку – не плати.

Про це розповіла керівниця служби таксі «Морячок» Оксана Булахова. З її слів, водії «Морячка» завжди видають чек.

«Шофер мусить запитати, чи потрібен пасажиру чек, якщо той відмовиться – водій може його не видавати», - коментує керівниця служби.

Крім того, вона повідомила, що клієнт має право не платити за поїздку, якщо, попросивши чек, він його не отримав.

«Якщо ми отримуємо скаргу на те, що водій відмовився його видати, чи у нього зламався апарат – ми знімаємо шофера з ефіру. Він не виїжджатиме доти, доки не зробить лічильник і не підтвердить, що він робочий», - зазначила Оксана Булахова.

Підготувала Анастасія КАЧИНА

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки їздив Морячок чи Люкс без вимоги чека не видавали! Особливо коли поспішаємо є час просити чек! І доречі неодноразово замовляв Люкс то приходилось міняти машину із за того що немає чека бо потрібен для звітності на фірмі!)
Відповісти
Які чеки, якщо половина машин їздять за "чорною схемою"? Ніхто про них не знає. З ними небезпечно їздити. А ви про чеки... Вони тільки в рот можуть дати.
Відповісти
Морячок це вщагалі гнила кантора з хамовитими диспечерами! Замовили таксі до фелічіти на набережній, почекали майже 10 хв! За цей час підійшли знайомі тому вирішили, що однієї машини буде замало то потрібно замовити ще один автомобіль! Набираю диспечера і кажу дайте будь-ласка ще один автомобіль бо у цей , що ми замовили усі не помістятьсЯ! А у відповідь чую: ви і попереднього не чекайте бо машин нема! Коли зробивши зауваження диспечеру почув у свою сторону хамовиті репліки я запитав номер керівника! Дала стаціонарного номера тел., там трубки не беруть! Набираю знов диспечера і кажу там не відповідають, на що вона відповідає: так не відповідають бо вони тільки до обіду працюють! Дибілізм повний і диспечер хамло! Тепер їздимо таксі тільки не рагульним морячком
Відповісти
Шановний Павло, Вас ніхто не заставляє користуватись даною службою.А нарахунок диспетчерів , то у Вас "дорогих пасажирів "як не диспечер хам, то водій неадекватний. Може почніть з себе,я впевнений що й Ви не є ідеальний працівник, який виконує своі обов'язкі на 100% та клієнт, який завжди звертається, як до диспетчерів так і до водіїв "завжди культурно". Отож, якщо у водія не працює лічильник, чи по якійсь причині він Вам не може видати чек, скористайтесь Халявою на Євробляхах. Там все буде по вищому пілотажу та з двома чеками))))
Відповісти
Доброго вечора. Мій телефон 0503380113. Я є керівником Морячок -таксі. Всі питання можна вирішити по цьому телефоні. Я працюю до обіду оскільки у мене є річна дитина, а сама проживаю за 30 км від Луцька. Роботу в диспетчерській записує відеоспостереження і тому любу проблему можна вирішити в любий час. Дякую що пишете відгуки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні