У Британії котів беруть на роботу на пошту і навіть у поліцію

3
-1
У Британії котів беруть на роботу на пошту і навіть у поліцію
У Великій Британії у котів є дуже високі і важливі посади.

Про це повідомляє видання Закон і Бізнес.

Згідно з даними Поштового музею Великої Британії найвідомішим пош-товим котом був Тібс, який важив близько 10,4 кг. Він жив у клубі, де збиралися співробітники головного управління пошти. Тібсу вдавалося віднаджувати щурів і мишей у будівлі протягом усіх 14 років служби.

Останнім на посаді мишолова в головному управлінні поштової служби був кіт Блекі, який помер у 1984 році. Після цього британська пошта скасувала цю посаду.

У 1868 році трьох мурчиків було офіційно прийнято мишоловами в лондонську Службу грошових переказів. Вони отримували зарплату — 1 шилінг на

тиждень, що, як правило, витрачався на їхнє утримання. Кожен кіт, який вступав на посаду, проходив 6-місячний випробувальний термін.

Очевидно, вони дуже добре виконували свою роботу, бо в 1973 році їм на півшилінга (50%) підвищили зарплату (за 6-денний робочий тиждень). Незабаром практика прийому на роботу котів як мишоловів поширилася й на інші поштові відділення Британії.

Але мурчики працюють не тільки на пошті. Влітку 2016 року поліцейський відділок в м.Дарем прийняв на роботу кота Міттенса. Його призначили після отримання листа від п’ятирічної дівчинки, яка вирішила, що в поліції має працювати кіт.

В обов’язки кота Оскара, який працює в поліцейському відділку Хаддерсфілда, входить «надання психотерапевтичної підтримки». Схожу роботу виконує кіт Смоукі — волонтер у поліцейському відділку Скегнесса. Він має створювати сприятливу атмосферу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в нас беруть оленів. Слабо?
Відповісти
І не тільки оленів. У нас навіть поліщука в міську раду взяли. Це ще гірше оленя і кота.
Відповісти
А в нас котів хочуть каструвати,щоб не розиножувалися...хоча як на мене той закон проти законодавців треба застосувати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні