Завод у Китаї розрахувався з робітниками цеглою

0
2
Завод у Китаї розрахувався з робітниками цеглою
Робітникам заводу на південному сході Китаю зарплату видали власною продукцією. Правда, тут виробляють не продукти харчування, а цеглу.

Як пише видання «Закон і бізнес» з посиланням на агентство «Синьхуа», приблизно 30 робітників у місті Наньчан погодилися отримати 290 тис. цеглин замість належних їм 80 тис. юанів. Всього ж підприємство заборгувало працівникам 90 тис. юанів (приблизно $14 тис.).

Всі робітники — мігранти з гірських районів провінції Юнань. У їхньому гуртожитку не було електрики та опалення, вони жили при свічках і палили дрова. Після того як ситуацією зацікавилися місцевий департамент праці та суди, люди погодилися, щоб суми, які їм недоплатили, були відшкодовані цеглою.

Багато користувачів мікроблогу Sina Weibo запитують, чому саме мігрантам постійно затримують зарплату. Причому суперечки між мігрантами та працедавцями найчастіше виникають узимку, напередодні китайського нового року, який цьогооку відзначатиметься 16 лютого.

Всекитайська федерація профспілок заявляє, що за останні 5 років їй вдалося допомогти 5 млн робітників-мігрантів, яким було виплачено кошти на загальну суму $4,5 млрд.

На початку 1990-х років на українських підприємствах теж практикувалася виплата винагороди «натурою».
Теги: китай, цегла
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні