«Думала, скажуть: хіба може сільська баба писати вірші?» - волинська героїня реаліті-шоу на «1+1»

1
2
«Думала, скажуть: хіба може сільська баба писати вірші?» - волинська героїня реаліті-шоу на «1+1»
Письменниця Галина Терлецька, яка мешкає у селі Княгининок під Луцьком, зізнається, що почала писати вірші лише у 33 роки. І довго ще нікому не зізнавалася, думаючи, що люди скажуть: ти що – “того”? Як може сільська баба щось писати?

Галина Терлецька стала героїнею реаліті-шоу “Громада на мільйон” каналу “1+1” ": на зібрані громадою гроші жінці влаштували візит у перукарню, а також подарували сертифікат для видання власної збірки творів.

ДОНЬКА ДЕПОРТОВАНИХ

65-річна Галина Терлецька-Ткачук мешкає у селі Княгининок (колишні Маяки) Луцького району. Батьки майбутньої поетеси прожили складне, сповнене важкої праці життя. Молоде подружжя вивезли на роботу в Німеччину, де непосильна праця на фермі підірвала їхнє здоров’я.

У 1941 році, на початку війни, сім’я Ткачуків повернулася в своє рідне село. У 1943 році батько пішов працювати для фронту і повернувся додому у 1946 році. Галина була четвертою, наймолодшою дитиною в сім’ї.

Свої вірші майбутня поетеса почала писати в 33 роки. В її творах основною є духовна тематика, присвята мамі, дитячі вірші, а також поезії присвячені рідним селам.

"Боялася комусь зізнатися. Щоб не сказали, що я "того". Бо як може сільська баба щось писати?" - пригадує жінка.

У господарстві жінка крім курей і собаки, має конячку і корову, яким майже двадцять літ.

ПИШЕ ПІСНІ БЕЗ МУЗИЧНОЇ ОСВІТИ

За багато років у Галини Терлецької народилося чимало ліричних пісень, на які нізвідки приходять слова і мелодія. Декотрі її тексти кладе на музику товариш Анатолій Вольський, а на вірші подруги Марії Пишук Галина сама творить музику.

Що цікаво, музичної освіти не має (за плечима лише восьмирічна школа), тому свої мотиви наспівує музкерівнику чи диригенту.

За пісню «Матіола» Галина Терлецька стала дипломантом третього конкурсу поезії-пісні волинських авторів, її тексти увійшли у пісенні збірники в Торонто, Галина є членом республіканського товариства імені Олени Теліги.

За матеріалами Вісник+К та прес-служби Княгининівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад"

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну,МОЛОДЕЦЬ! Успіхів на творчій ниві і наснаги. Але варто було б їх надрукувати хоча б тут в Інтернеті.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні