За «гостре» слово – мільйон: Триває судове засідання у справі Галькевича проти «борця зі смородом»

1
-13
За «гостре» слово – мільйон: Триває судове засідання у справі Галькевича проти «борця зі смородом»
Суд закінчив допитувати свідків у справі про образу честі, гідності та ділової репутації волинського бізнесмена Ярослава Галькевича.

Чергове засідання Луцького міськрайонного суду у цій справі відбулося в четвер, 1 лютого 2018 р.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Слово на мільйон: Чи засудять луцького «борця зі смородом» за образи?

«Вранці 22 червня 2016 року мені стало відомо, що біля входу до Гнідавського цукрового заводу можливе проведення мітингу. Десь о 11:30 я під’їхала і спостерігала за подіями через вікно прохідної. Близько 12 години почали збиратися люди, спочатку – місцеві, пізніше під’їхав Дмитро Климук іще з кількома людьми», – розповіла про події адвокат Ірина Масич.

За її словами, Дмитро Климук розпочав мітинг і був вороже та агресивно налаштований проти власників підприємства «БІО ПЕК».

«Він говорив про діяльність підприємства і в його словах була інформація, яка носила небезпеку для людей. Говорив про сірчану кислоту, про можливість захворювань через діяльність заводу. Мова була досить агресивна, націлена на те, щоб підірвати авторитет керівників і власників заводу. Потім перейшов на персональні звинувачення, в тому числі – на адресу Галькевича. Він сказав, що йому подобаються слова, які вигукували на інших зібраннях, а саме – «Галькевич, Макара вбивають українців» і запропонував повторити. Сам сказав кілька разів, люди підтримали ці гасла», – розповіла свідок.

До того ж, Ірина Масич наголосила, що мітинг проводили уже після того, як офіційно було оприлюднено, що причиною смороду у Луцьку не є безпосередньо діяльність заводу «БІО ПЕК», а саме підприємство призупинило роботу.

Наступне судове засідання у справі запланували на 16 лютого. Суд вивчатиме відео із мітингу, що відбувся 22 червня.

Нагадаємо, співвласник Гнідавського цукрового заводу Ярослав Галькевич подав до суду на громадського активіста Дмитра Климука за поширення неправдивих відомостей та образи. Зокрема, за скандування під час публічних заходів фрази «Галькевич, Макара вбивають українців».

Дмитро Климук у суді зізнався, що такі слова промовляв, але стверджував, що не є їх автором, а лише підтримав сказане кимось іншим. Та й взагалі не розуміє, чому позиваються саме до нього, адже нібито не був організатором заходів, а тільки – одним з ініціативної групи.

До слова, Дмитро Климук є керівником волинського осередку РУХу. У 2013 році активіст «засвітився» в іншому скандалі. Він звинуватив тодішнього лідера рухівців Володимира Банаду у захопленні приміщення, яке належить партійній організації. Натоміть Банада назвав активіста «зрадником» і «брехуном», мовляв, Климук просився очолити волинську «молодіжну» «Батьківщини», проте йому відмовили.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В кого гроші -того і правда.. Виходить що смороду не було , а тисячі лучан брехали???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні