Пам'ятник Степану Бандері в Луцьку: меценати пожертвували 40 тисяч

10
-8
Пам'ятник Степану Бандері в Луцьку: меценати пожертвували 40 тисяч
На пам'ятник Степану Бандері у Луцьку зібрали всього 40 тисяч добровільних пожертв.

Про це розповів журналістам інтернет-видання "Волинь24" голова братства ветеранів ОУН-УПА Богдан Вівчарик.

Зокрема, у 2008 році був відкритий спеціальний депозитний рахунок. Зараз на ньому понад 41 тисяча гривень.

«На цей депозитний рахунок кожного місяця «капають» якісь гроші. Його відкрили ще десять років тому, коли виникла ідея збудувати пам’ятник. Туди вносити кошти й на будівництво постаменту та на покупку східців. Кошти, які туди надходили постійно «рухалися», але ніколи на цьому рахунку не було більше 50 тисяч гривень. Зараз ця сума знаходиться на цьому рахунку", - розповідає голова Волинського братства ветеранів ОУН-УПА.

Однак Богдан Вівчарик також зазначає й про те, що кошти на спорудження монументу вже давно не збиралися. Питання «затихло», коли в країні почалася війна. Закуплені за гроші меценатів східці наразі знаходяться на складі «Гранітбудексклюзив», а постамент можна побачити на площі Героїв Майдану.

Окрім того, для збору коштів на побудову пам’ятника створили навіть окремий благодійний фонд «Спорудження пам’ятника Степану Бандері у Луцьку». Його керівником став депутат Волинської обласної ради та керівник ВО «Свобода» на Волині Анатолій Вітів. Однак за його словами, й благодійний фонд наразі коштів не збирає. Причина цьому – ситуація в Україні.

«Ми той фонд започаткували якраз напередодні війни. І коли почалася війна, реально всі ті люди, які вкладали у фонд, почали вкладати в те, що першочергове - в українську армію, у волонтерські рухи. І ми безпосередньо теж цим займалися, створили гуманітаркомітет від «Свободи». Всі сили були кинуті на допомогу для української армії», - розповів Анатолій Вітів.

Не відомо також скільки наразі грошей є на рахунку.

"Тоді один з банків, на рахунку в якому були кошти, якщо не помиляюся, став банкрутом. Але кошти є, жодна копійка не витрачалась безцільно. Звичайно, там невеликі кошти були, бо більше ще не встигли назбирати, адже тоді це тільки почало набирати обертів", - розповів Микола Федік.

Керівник видавництва «Ініціал» Віктор Федосюк, який також займався справами фонду, зазначає, що гроші є, але точну суму назвати не може. Адже через події, які нещодавно склалися з "Ініціалом" - видавництво виселили з приміщенні Волинської єпархії, важко відшукати необхідні документи.

Більше читайте у статті: ЧОМУ В ЛУЦЬКУ ДОСІ НЕ ЗБУДУВАЛИ ПАМ'ЯТНИК СТЕПАНУ БАНДЕРІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кому воно треба? Онкохворим дітям поможіть
Відповісти
Визволителям зносять - Бандері возносять! "Молодці"! :) "Свобода" - пята колона в Україні!!!
Відповісти
Люди, ви хворі?! Біля РАЦСУ кому кому БЕНДЕРІ!!! Приклад «подружнього життя»?! І Слава Богу що тільки 40тис!!! Може ще років 10-20 будуть збирати, і цього ідіотизму не буде в нашому місці! Допоможіть діткам краще! Онкохворих скільки, Кинутих в пологовому...і т.д Памперси краще купіть! Більше користі буде
Відповісти
Там не буде РАЦСУ
Відповісти
Обов'язково потрібно! Той хто не знає минулого не має майбутнього!
Відповісти
Ви б той трамплін біля РАГСу хоча б поштукатурили, бо там вже з рік, як хтось видряпав "Ілля Лох", а ви вінок ставите 1 січня і не бачите...
Відповісти
на памятник бандюку гроші збирають..позорище.....хай тому пархатому німці памятник ставлять в Мюнхені
Відповісти
Я за мораторій на всякі там пам"ятники до поки країна в економічному розвитку вийде на рівень Канади, Німеччини, Франції чи Великобританії.
Відповісти
А мораторій на нічні гулянки й п'янки не цікавит? А мораторій на концерти й феєрверки? Може ви поцікавитись як з руїн Німеччина відбудовувалась. А для борців за РАГС повідомляю Не хочите, щоб пам'ятник С. Бандері стояв біля РАГСу, то такм не буде РАГСу)))
Відповісти
Памятник Бандери біля РАГСУ взагалі ставити не потрібно, навіть якщо там і перенесуть РАГС. Памятник вже взагалі немає смислу ставити в Луцьку. А зібрані гроші краще перерахувати на лікування людям яким це потрібно. Так само як недоречно переіменували проспект Перемоги на якось там Василя Мойсея.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні