«Чому люди вперто вірять в московські байки?!» – священик вибухнув емоціями в інтернеті

33
-13
«Чому люди вперто вірять в московські байки?!» – священик вибухнув емоціями в інтернеті
Архімандрит Константин (Марченко), настоятель Свято-Миколаївського жидичинського монастиря УПЦ КП оприлюднив емоційний пост, де обурився «недалекоглядністю» тих українців, які далі «вірять в московські байки».

Своїми емоціями священик поділився, коментуючи інтерв’ю Патріарха Філарета для видання Deutsche Welle «Путин - не атеист, а новый Каин»

Подаємо допис священика без змін:

«Коли наші люди прозріють? Я вже мовчу про схід та південь України. Тут, на заході, в Древньому Жидичині, люди вперто ратують за руський мир. Верхом цинізму є, що роблять вони це у вишиванках, у храмах, де поминається Кирил, у конфесії яка приймає в Луганську присягу в бойовиків, присягу на вірність Росії, присягу, яка зобов'язує вбивати українців з таких сіл як Жидичин, Кульчин, Озерце, Клепачів.

А місцеві і далі вдячно хлопають в долоні цим руським поводирям бо вони "наші батюшки", які роблять "добрі" справи - пакети з продуктами роздають. Ото ціна питання!!!

Люди і далі вперто вірять в московські байки про "канонічність", "благодатність" …Жах... просто жах.

І не погані ж люди, освідчені, держслужбовці. І коли ти про це говориш, відразу зауваження - чого ви монахи лізете в політику?

Коли мовчиш, вони "не політично" відмовляються співчувати материнській трагедії і похоронити дитя, вони далі глумляться над почуттями віруючих чинять хулу на Духа Святого і перехрещують, перевінчують бо в них така команда з центру. Та ще й оббріхують, що це канонічно.

По канонах священнослужителем може стати той, кому сповнилось 30 років - багато в нас тут канонічних?.... ще багато є що сказати, але це очевидно зайве. Вчили святі Отці православної Церкви: говори тоді, коли маєш щось краще за мовчання...

Простіть це так, миттєві емоції, які зазвичай намагаюсь тримати при собі, аби не усугубляти релігійної ситуації.

Інтерв'ю раджу переглянути і симпатикам і опонентам....»

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тому що вони зазомбовані московсьми пропагандонами
Відповісти
гірка правда. РПЦ потрібно заборонити вживати у назві слово" українська".. тоді все стане на своє місце.
Відповісти
Сам ходжу у Московську. Бо коли народився другої не було. Підтримую Константина, хоча може це і гріх.
Відповісти
Чому? Да тому, що у кожної людини своя думка і жоден священник не має права вказувати, людина сама обирає і цей пасквіль настоятеля виглядає як плач Ярославни в якої не виходить так як вона хоче, а так і не буде!
Відповісти
Відчепіться від ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ!!! Чи вас так "мученька-мучить..?" Весь Православний СВІТ не визнає КП..! Робіть що хочте в середині своєї секти з православним обрядом. Тільки не дуріть людей,коли "хрестите" їх дітей--відразу попереджайте,що ніде в СВІТІ не причастять їх СВЯТИХ ТАЇНСТВ,бо ніде не визнанні ваші "таїнства"... Згадайте,як Філарет відзивався про автокефальну церкву і казав,що її таїнства недійсні.
Відповісти
Ти не лучанка, ти тепешка
Відповісти
З такими "коментаторами" і Архімандритами - жодна церква не допоможе! :(
Відповісти
У вже КП перестане надалі створювати ворожнечу між українцями? Ви ж самі прекрасно знаєте, що МП визнають у всьому православному світі, а КП ні. Чому на священні синоди збираються всі православні патріархи світу в тому числі Онуфрій від УПЦ, але філарета там не наблюдається? Чому благодатний вогонь сходить тільки коли туди зайде вселенський патріарх, який також не визнає КП? А КП його ж отримує як звичайні люди, які туди приїхали також. Ніколи ви не побачите, щоб у Єрусалимі Філарет служив літургію, питання чому? Тут все зрозуміло.
Відповісти
карлик Путлєр з блогословінням РПЦ напав на Україну вбив 10000 українців, то хто створює ворожнечу?
Відповісти
Може карлік порох не припиняє вбивати? Не думаєте?
Відповісти
А те що ваша "канонічна" була 150років неканонічною і розкольною чому замовчуєте!?
Відповісти
Ви малороси ,а не українці! Вам вже не раз тут нагадували,що ваша церква 150 років не визнавалась і в схизмі жила.Тільки ж ви на цей беззаперечний історичний факт нічого ніколи не відповідаєте. Що ви заспіваєте,коли помісна українська церква все ж відбудеться? А це ж станеться рано чи пізно.
Відповісти
відбудеться - тоді і будете кукурікати
Відповісти
Вірте в це , вам ніхто не забороняє. Як малі діти чесно. Якщо таке буде вас же ніхто й надалі не буде визнавати і ви не зможете до прикладу в Єрусалимі причаститися чи ще доторкнутися до якогось таїнства.
Відповісти
Ти якби щось про канонічне право тямило і вимоги Вселенського патріарха до визнання знало,не писало б дурниць
Відповісти
Ідіть моліться Путіну і кирилу. І втішайтеся,шо ви визнані. Визнані російські ідіоти в Україні. І помоліться за воїнів АТО. Хоча як ви помолитись,у вас же не Росія винна у війні і за атовців ви не молитесь. За Героїв нашої країни моляться ненависні вам КП, які і допомагають в АТО
Відповісти
я знаю, як ви "допомагаєте". збирають на приходах МП допомогу, а ваші насяльники її комуніздять і везуть як свою. позорисько, краще мовчіть, бо я почну називати прізвища.
Відповісти
Як вам знати чи ми молимось за ато чи ні, якщо ви не ходите в МП? А ну да звичайно з наших улюблених телеекранів.
Відповісти
Авжеж... так визнають упц мп у всьому світі, що без дозволу Москви на Вселенський синод не може поїхати. Немає ніякої самостійності. Натомість повне підпорядкування і послушання Москві. І у всьому цивілізованому світі ніхто не переймається питанням патріархату. В Барі до мощей Миколая пускають усіх християн, і в церкву в Посітано, де мощі Андрія Первозваного, теж усіх пускають. Раджу вам поїздити по світу і бачити трохи далі свого носа! Це тільки у нас зробили церкву закритою і тільки для обраних!
Відповісти
гундієвскі промокашки набігли, ну де ж їх гебешніка ображають, ви ще не кричите пукін ввіді вайска? То він вже ввів на бамбас, результат "русскій мір", який вбиває ваших дітей, а ви гебістам гундяєву та його хазяїну пукіну сраку лижете, при чому старанно!
Відповісти
мальчік зі свобіди? з'їси пігулочку вечірню, заспокійся.
Відповісти
Коротше,нащо та мова,якщо вона не про ЛЮБОВ,,,?
Відповісти
Бо ми дебіли Полісся, скиньте на нас атомну бомбу
Відповісти
він тіпа журналіст колишній? спитайте в нього, коли він і йому подібні перестануть писати "освідчені" замість "освічені". це просто жопа.
Відповісти
Жесть!!читаю переписку !!!! Дві сторони не мають БОГА в серці.....БОГ це є Любов до ближнього, як можна ображати один одного ,,,кому потрібні ці перепалки!?? нехай кожен ходить куди хоче...,але якщо ходиш в Церкву то шукай БОГА....
Відповісти
перш ніж тріпатись про виключну канонічність УПЦ МП потрібно почитати її основний документ Статут де у РОЗДІЛІ І ЗАГАЛЬНІЇ ПОЛОЖЕНЬ є п.3 який проголошує
"Українська Православна Церква з’єднана з Помісними Православними Церквами через Руську Православну Церкву", тобто канонічна виключно як структурний підрозділ РПЦ (Руської Православної Церкви), чим фактично УПЦ МП і є. Підтвердженням цього є інформація, розміщена на офіційному сайті РПЦ де зазначено серед інших Кієвскую єпархію РПЦ на чолі з Онуфрієм та Волинскую єпархію РПЦ на чолі з Нафаілом. Також, Патріарх УПЦ МП можке вступити в свої обов'язки виключно після благословення настоятеля РПЦ (розділ V Статуту УПЦ МП
Пункт 2. Предстоятель Української Православної Церкви обирається пожиттєво єпископатом Української Православної Церкви і благословляється Святішим Патріархом Московським і всієї Русі. )
Тому для початку діалогу шановні віряни УПЦ МП попросіть свого батюшку спростувати сказане, а якщо у нього не складеться з цим, нехай замінить напис на церкві "РПЦ в Україні", а після того порахуємо вірян у церкві
Відповісти
Польща є незалежною державою і водноас входить в ЄС, та інші геополітичні альянси. Тобто є їх частиною чи підрозділом і це не заважає їй бути самостійною. Так і УПЦ самостійна у своєму внутрішньому житті та діяльності а на міжнародну арену виходить через РПЦ. Що не зрозуміло?
Відповісти
Це всерівно що Камінь-Каширський район має свого голову РДА , живе своїм самостійним внутрішнім життям, а на міжнародну арену виходить від імені держави Україна. Так само і з УПЦ МП , живе окремо а з іншими церквами єднається через РПЦ, тому що всі парафії УПЦ МП на офіційному сайті РПЦ зазначені як парафії РПЦ (http://www.patriarchia.ru/ua/db/text/1244312.html). Тому нехай правильно себе називають РПЦ в Україні
Відповісти
Одна ненависть. Ті політиканські заморочки не є християнством. Не можна служити Богу і мамоні. Глава Церкви Христос. Хто щось там забуває, і думає що Церква має бути національна чи імперська, хай перечитає псалом 145, і якщо в Бога вірить, то матиме спокій на тему політиканства.
Відповісти
Самі собі робимо проблеми і ворожнечу. В кожного є своя думка в яку церкву ходити, Бог один. А ті хто роблять з цього проблему- немає нічого спільного з Божою вірою
Відповісти
Для чого ви пишете неправду, настоятеле монастиря! Я ходжу на літургії в церкву і уважно слухаю її і жодного разу я не чула ,щоб у нашому храмі згадувалося про Кирила. Для чого Ви ,як духовний пастор розводите ворожнечу між людьми. А деж любов до ближнього яка в першу чергу повина прлунати з ваших вуст,настоятеле...
Відповісти
це не правильно, що не згадується. за статутом має згадуватись. бо це церква, а не політична організація, і порядок має бути такий, як є. буде автокефалія УПЦ - не буде згадуватись патріарх законно.
Відповісти
Справа Церкви - проповідь Євангелії Іісуса Христа. Політика - це справа партії!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні